Ondertekening van de locatieovereenkomst met eigenaar Fred de Wit

Ondertekening van de locatieovereenkomst tussen Zon op CALorie (Jan Frens en Bart Bartelds) en de eigenaar van het pand Fred de Wit

Op 11-06-2020 vond de oprichting plaats van “Zon op CALorie coöperatie u.a.”, kortweg “Coöperatie Zon op CALorie” genoemd. De eerder door CALorie gerealiseerde daken, de Schulpstet in Bakkum en de gemeentewerkplaats in Akersloot, zijn beide op gemeentedaken. Dit wordt ons eerste project op een bedrijvendak. We hopen dat onder deze coöperatie nog vele andere grote daken in Castricum zullen volgen. Het eerste project gaat Zon op Aad de Wit Verhuizingen heten

 

Zon op Aad de Wit Verhuizingen

Op het gebouw van Aad de Wit Verhuizingen aan de Castricummerwerg 40 gaat CALorie haar 3e dak in Castricum realiseren voor de opwek van duurzame stroom. In het najaar van 2020 start de bouw van de installatie en na eind 2020 start de productie. Kijk voor alle projectinformatie op Onze projectpagina van Zon op Aad de Wit verhuizingen.

Deelnemen

Je kunt hieraan deelnemen door lid te worden van de coöperatie. Leden kunnen zoncertificaten kopen. Een zoncertificaat staat voor 100 kWh opbrengst per jaar, dat is ongeveer een derde zonnepaneel. Stel dat je 35oo kWh verbruikt per jaar (ongeveer een gemiddelde) dan heb je dus aan 35 certificaten genoeg om je eigen gebruik te dekken. Op deze opbrengst ontvangen je een mooi rendement, dat gaat via de regeling verlaagd tarief (de zogenaamde Postcoderoos-regeling) én de opbrengsten uit de verkoop van de stroom. Wat betreft het aantal te reserveren zonnepanelen, raden we aan om qua opwek net onder je eigen verbruik te blijven. Dat is financieel het gunstigst binnen de Postcoderoos-regeling.

Bedrijven kunnen ook meedoen!

NB. Het gaat hier om netto verbruik, dus brutto verbruik minus wat je eventueel met je eigen zonnepanelen opwekt.

 

Regeling verlaagd tarief  of Postcoderoos-regeling

Hiernaast een plaatje met die zogenoemde postcoderoos voor de geplande zonnecentrale bij Aad de Wit Verhuizingen. Postcode 1901 vormt het hart van de ‘roos’. Eromheen liggen de ‘blaadjes’. Bewoners en bedrijven in al deze postcodes kunnen meedoen met de centrale, zo zit de regeling in elkaar. Lees hier meer over op de pagina Hoe werkt het?

 

Inschrijving of interesse

Op 1 augustus 2020 is de inschrijving voor Project Zon op Aad de Wit verhuizingen van start gegaan. Je kan je via de site van CALorie aanmelden voor deelname of dat je interesse hebt! Ga daarvoor naar Zon op Aad de Wit verhuizingen.

NB. Dit is een voorlopige inschrijving. Als meer informatie, prijzen en voorwaarden bekend zijn kan je nog je inschrijving aanpassen voor wat betreft het aantal panelen of deelname aan het project

 

Brochure Zon op Aad de Wit verhuizingen
Door te klikken op onze projectpagina van Zon op Aad de Wit verhuizingen kun je lezen hoe het project in elkaar zit en hoe je kunt deelnemen. Wil je meer gedetailleerde informatie dan kun je onderstaande documenten lezen.

Is je iets niet duidelijk of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar zonopcalorie@calorieenergie.nl.

We willen meer

Als het aan CALorie ligt blijft het niet bij dit project. Heb je een dak beschikbaar en wil je meer weten over de mogelijkheden van samenwerking met CALorie? Mail dan naar zonopcalorie@calorieenergie.nl.