Zonnepanelen voor De Woude

 In Nieuws

Als laatste in de reeks heeft CALorie ook in de kern De Woude een presentatie georganiseerd.  Op het eiland De Woude kent iedereen elkaar, het is een hechte gemeenschap. Gelukkig heeft CALorie ook leden op het eiland, zoals actief lid Wim Schermer. Wim heeft borden op strategische plekken geplaatst (zie foto van bord bij het pontje) en via de ‘eiland-app’ de mensen uitgenodigd. In het schattige dorpshuis, het kerkje De Kemphaan (zie foto) vond de bijeenkomst plaats, op een gure en donkere winteravond. Binnen bleek het knus en interessant te worden. Naast presentaties van Guus over de energietransitie, Manuel over de Lokale Actie Zonnepanelen, en Pamela (van Libra Energy) over de technische kanten, ontstonden er veel leuke gesprekken. Er waren zestien belangstellenden. Niet veel, zegt u? Als we vaststellen dat De Woude 40 huishoudens telt, en alle mensen afgevaardigde waren van één huishouden, dan weten we dat maar liefst 40 procent van de huishoudens aanwezig was! Als we dat vertalen naar een informatieavond in kern Castricum, zouden daar zo’n 2000 mensen moeten komen opdagen! Overigens kwam de zestiende bezoeker uit Limmen, ook heel leuk!

CALorie is heel erg bewust een insluitende vereniging, géén uitsluitende. We willen dat alle kernen in harmonie met elkaar maximaal verduurzamen met maximale voordelen voor alle bewoners. In dat licht was deze informatieavond niet allen succesvol maar ook echt enthousiasmerend.

Meerdere bezoekers schreven zich gelijk in voor een vrijblijvende offerte voor zonnepanelen. Inschrijven kan voor alle bewoners van de gemeente nog tot eind februari, via www.calorieenergie.nl.

 

Leave a Comment