Zonnepanelen kopen in 2021: goed voor je portemonnee en het milieu!

Zonnepanelen kopen in 2021: kosten en baten

Zonnestroom die je zelf niet gebruikt, lever je aan het elektriciteitsnet. Door de salderingsregeling krijg je daar net zoveel voor als je betaalt voor de stroom die je afneemt van het energiebedrijf (ca. 22,5 cent per kWh). Daar zit wel een maximum aan: als je jaarlijks meer stroom levert dan afneemt, dan krijg je een lagere vergoeding voor het ‘teveel’ dat je produceert. Deze terugleververgoeding verschilt per energiebedrijf en ligt op dit moment ongeveer tussen 3 en 12 cent per kWh.

Vanaf 2023 wordt de salderingsregeling afgebouwd, maar investeren in zonnepanelen blijft een goed idee. Waarom dat zo is, kan je hier lezen op de site van Milieucentraal.

Overweeg je zonnepanelen aan te schaffen? Maak dan gebruik van de Zonnepanelenactie die de gemeente organiseert in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket en coöperatie CALorie Energie. In dat kader kan je je laten informeren over de kosten en baten van de aanschaf van zonnepanelen, een aanbod op maat laten opvragen èn de btw bij de Belastingdienst. terug laten vragen door een administratiekantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *