Je vindt energie besparen en opwekken interessant. Maar alles in één keer doen gaat even te ver. En misschien vindt je het belangrijk om het energielabel van je huis op te schroeven. Nul-op-de-meter is wat te ver van je bed. Dan is ‘In stapje besparen’ wat voor jou. Er zijn heel veel maatregelen denkbaar. Allerlei soorten gedragsmaatregelen bijvoorbeeld: minder lang douchen, alleen ruimtes verwarmen waar het echt nodig is, deuren beter sluiten, computers en lampen uitzetten als dat kan, enzovoort. Er zijn ook relatief kleine ingrepen denkbaar: overgaan op LED-lampen bijvoorbeeld, radiatorfolie achter de verwarmingselementen en een sluipverbruikstopper. Al deze maatregelen verdienen zich meestal snel terug, in geld en zeker ook in comfort. Ook grotere maatregelen zijn vaak gunstig voor portemonnee en woongenot, zoals het vullen van de spouwmuur, overgaan op een nieuwe HR-ketel en de aanschaf van (drie)dubbel glas.

Maar bij veel mensen ontbreekt het overzicht: ‘Waar moet ik nou beginnen?’ Nou, CALorie kan een en ander op een rij zetten én je, als je dat wilt, koppelen aan een bedrijf dat maatregelen uitvoert. Zodanig dat volgende ingrepen als logische stappen zichtbaar zijn richting de horizon van nul-op-de-meter.

Het begint vaak met een keukentafelgesprek met een CALoriaan, of voor iets gevorderden met een advies van Niels Sijpheer of Robin Schipper. Daarna kun je zelf aan de slag, of kunnen we makkelijk schakelen met bedrijven die maatregelen uit kunnen voeren. Denk aan isoleren, nieuwe kozijnen aanleggen, zonnepanelen installeren, maar ook LED-armaturen aanbrengen of zelfs hele duurzame verbouwingen realiseren.

We werken samen met:

– Niels Sijpheer van Energygo

– Robin Schipper van Schipper Duurzaam Energieadvies

– Bouwbedrijf AC Borst

– Bouwbedrijf WoonTeam

– Bouwbedrijf Casmond

– Zeven lokale zonnepanelen-installateurs en groothandel Libra Energy

– Drost Technical Management

– Scheerman Isolatietechniek

Vraag gerust informatie bij: manuel@calorieenergie.nl