Sommige mensen willen (voorlopig) alleen een advies. Ze willen iets in kaart brengen, overzicht krijgen in de complexe energiehuishouding, en daarna zien ze wel. Ook hierbij kan CALorie van dienst zijn. We hebben momenteel in feite vier opties als het gaat om adviesdiensten: 1) Een quick scan met een CALorie-dorpsgenoot; 2) Een duurzaam energieadvies door Huib Visser van EPA-id of Robin Schipper namens CALorie; 3) Een ‘Energieneutraal-opname’ door Huib Visser van EPA-id namens CALorie; en 4) Een energiescan voor zorgcentra, scholen, kantoren, winkels en bedrijfshallen door Drost Technical Management, namens CALorie. Aan alle adviezen zijn kosten verbonden, de genoemde bedragen zijn exclusief BTW. Hieronder meer uitleg over de adviezen.

1) Een quick scan met een CALorie-dorpsgenoot. Huur of bezit je een woning en wil je wel eens weten wat nou handig is om aan te pakken in je huis? Dan is een eerste quick scan wellicht aan te bevelen. Een CALoriaan komt bij je thuis en neemt de tijd om een aantal algemene energiezaken op een rijtje te zetten. Denkt u aan het aantal bewoners, het bouwjaar en eerdere maatregelen. Hij of zij zal ook vragen naar het verbruik van gas en stroom. Daarnaast zullen jullie praten over wat wij ‘woondromen’ noemen, want misschien wil je energetische aanpassingen wel combineren met levensloopbestendige aanpassingen, een nieuwe serre of een nieuwe koelkast. Je krijgt naar aanleiding van het gesprek en de informatie-uitwisseling een kort rapport, waarin de wensen en (financiële) mogelijkheden in de richting wijzen van oplossingsopties en eventuele diepgaandere adviezen. De quick scan kost €50 voor leden en €100 voor niet-leden (lid zijn kost €20 per jaar). Aanvragen bij: secretaris@calorieenergie.nl.

2) Een duurzaam energieadvies door onze energieneutraal-adviseur of Robin Schipper namens CALorie. CALorie heeft twee speciale adviseurs aan zich weten te binden, die graag binnen de integrale optiek van CALorie werken. Huib Visser van EPA-id uit Schagen is specialist in de materie van energieneutraliteit en nul-op-de-meter. Hij kan met een scan uitvoeren in je huis, die een vrij zekere indicatie biedt over je energiehuishouding en verduurzamingsmogelijkheden.  Robin Schipper is een lokale energieadviseur die nogal allround is. Robin kan duurzame energieadviezen maken die aangeven welk energielabel je huis heeft, en hij kan aangeven welke maatregelen leiden naar een beter label. Zowel Huib als Robin heeft oog voor de ‘horizon’ die CALorie iedereen graag voorhoudt, namelijk energieneutraal of nul-op-de-meter worden. Want weinig is meer zonde dan een maatregel nemen die latere maatregelen in de weg staan, of die zo tegenvalt dat je daarna niks meer doet. Een duurzaam energieadvies levert een duidelijk rapport op over de energiehuishouding van je woning en de aan te bevelen maatregelen. De duurzaam energieadviezen van Huib en Robin kosten vanaf €250 tot €500. De prijs hangt af van het werk dat de adviseur moet verrichten. Heb je bijvoorbeeld al een quick scan rapport, dan kan de adviseur hier op voortborduren, want minder tijd en dus minder geld kost. CALorie kan ook helpen bij het vervolg, namelijk het treffen van maatregelen en/of een NOM-verbouwing. Aanvragen bij:secretaris@calorieenergie.nl.

3) Een ‘Energieneutraal-opname’ door Huib Visser van EPA-id namens CALorie. Als iemand de hoge ambitie koestert om zijn of haar huis energieneutraal of zelfs nul-op-de-meter of energieleverend te maken, dan is zeer specialistische kennis een vereiste. Huib Visser van EPA-id in Schagen is een van de weinige adviseurs die een werkelijk hout snijdend integraal beeld kan schetsen van methodes om je huis helemaal duurzaam te maken. Huib meet je huis helemaal door, voert complexe berekeningen uit en bundelt ze in een uniek rapport. Klaar voor de toekomst! Een energieneutraal-opname kost €350 tot €650 (dat hangt ervan af). CALorie kan ook helpen bij het vervolg, namelijk het treffen van maatregelen en/of een NOM-verbouwing. Aanvragen bij: secretaris@calorieenergie.nl.

4) Een energiescan voor zorgcentra, scholen, kantoren, winkels en bedrijfshallen door Drost Technical Management. Frank Drost uit Castricum geeft voor grotere gebouwen advies over bestaande installaties en over nieuwe installaties op basis van een energiescan. Er draait een voorstel uit dat altijd 3 mogelijke technische oplossingen bevat (inclusief operationele en financiële gevolgen voor de lange termijn). Gebaseerd op het concept van passief bouwen: zo min mogelijk technische installaties en zoveel duurzame bouwkundige oplossingen als mogelijk zijn. De kosten van energiescan van Frank Drost zijn van omstandigheden en wensen afhankelijk. Aanvragen bij:secretaris@calorieenergie.nl.