Wordt Castricum in 2030 voor 70 procent zelfvoorzienend? Deel 1

Calorie-energie-castricum-voorbeeld-foto-1

In het Klimaatakkoord is afgesproken dat in 2030 in Nederland 70 procent van alle elektriciteit uit hernieuwbare bronnen komt Dat gebeurt dan met windturbines op zee, op land en met zonnepanelen op daken en in zonneparken. Ook de gemeente Castricum heeft die ambitie. CALorie gaat zelfs nog verder: wij willen dat Castricum in 2030 zichzelf van energie voorziet.

In de Castricummer van 3 maart (op p. 12) doen Hans van Dongen en Ton Hurkmans, beiden lid van de Werkgroep Collectieve Warmte, uit de doeken hoe de gemeente Castricum haar doelen kan bereiken.

Maar is de politiek het hiermee eens? Wat vinden de lokale afdelingen van VVD, CDA, Groen Links, D66 en PvdA hiervan? Zijn in Castricum de plannen die er nu liggen toereikend om de doelstellingen in het Klimaatakkoord te halen? Of moet de gemeente daarvoor snel nog een paar tandjes bijzetten? En willen ze wel dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van groene elektriciteit? Ans Pelzer ging hierover in gesprek met Ada Greuter (PvdA), Fer Wilms (CDA), Gerard Brinkman (Groen Links), Mariska El Ouni (D66) en Jeroen Slot (VVD).

Klik hier om het artikel van Ans Pelzer te lezen (op pag. 12) van De Castricummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *