Presentatie nieuw type windmolen bij Libra Energy

 In Nieuws

Ook duurzame energie: een windmolentje op het dak van je huis. Maar is dat rendabel? De werkgroep Windenergie van CALorie heeft het uitgezocht.

De wind in een doorsnee woonwijk is door de vele gebouwen in de buurt van de windmolen veranderlijk van kracht en richting. Dat maakt een gewone windmolen inefficiënt. Een windmolentje zoals we dat tot nu toe kennen op het dak van je huis is dus heel leuk. Maar rendabel? Nee.

Maar er is hoop: de RidgeBlade. De Ridgeblade is geen molen maar een schoepenrad (rotor) dat vrijwel geruisloos om een horizontale as draait, in een behuizing van ca.70 cm hoog. Het wordt op de nok van een dak geplaatst. Bij een gewone woning met schuin dak is een opbrengst  van 2500 kWh/jaar of zelfs meer goed mogelijk. Met de komst van de Ridgeblade wordt het wél rendabel om windenergie op je eigen dak te benutten. De RidgeBlade is ontwikkeld naar een idee van Dean Gregory. Op 10 oktober 2014, de Dag van de Duurzaamheid is de kickoff bij Libra Energy in ons eigen Castricum!