VvE (Vereniging van Eigenaren) weer vol in de spotlight

Zonnepanelen op een gebouw van een VvE

Als vervolg op de succesvolle aanpak uit het verleden gaan we weer een project voor de vereniging van eigenaren opzetten. Ervaring delen, kennis delen. En aanmoedigen om een energieadvies te laten maken voor je woningencomplex.

Een aantal VvE’s zijn al aan de slag. De ervaringen van hen kunnen interessant zijn voor de overige VvE’s. We willen gaan leren van hun ervaringen. We gaan ze interviewen en de verhalen op de website en in de krant plaatsen. Daarvoor zullen ze op korte termijn benaderd worden.

We gaan een webinar / infoavond organiseren waarin we jullie willen informeren over je het beste de verduurzaming van een complex kunt aanpakken en hoe te financieren. Dit webinar kan ook later nog eens bekeken worden op de website van CALorie.

Als VvE aangeven daar behoefte aan te hebben kunnen we bijvoorbeeld in hun algemene ledenvergadering de hierboven bedoelde stappen nog eens momdeling toelichten.

Voor de kleine VvE’s (< 8 woningen) zijn de kosten van een energieadvies per appartement hoger dan voor grote VvE’s. Dit vanwege de opzet van de subsidieregelingen. Voor een 5 tal van dit soort kleine VvE kan CALorie een bijdrage in kosten doen ter grootte van € 300,=

De voorbereiding van deze actie zal gedaan worden in de eerste helft van 2021; de uitvoering vindt plaats in de tweede helft van dit jaar.

3 reacties

 1. Inde vergaderingen van onze V V E heb ik al eens gepraat over de mogelijkheid van zonnepanelen op ons dak. Maar de meeste bewoners zien alleen maar problemen.
  Van wie is het dak?
  Wie draagt de kosten?
  Wie krijgt de winst? Kom eens kijken. De flats naast het gemeentehuis

  1. We hebben al met verschillende VvE’s contact gehad over verduurzaming en een 5-tal VvE’s is al concreet aan de slag met verduurzaming. Andere VvE’s zijn nog in de planfase. We nemen graag contact met je op om te kijken of wij als CALorie een bijdrage kunnen leveren aan de verduurzaming van de huizen die onder jouw VvE vallen.

  2. Op 25 oktober en half november worden er webinars georganiseerd voor VvE’s. Het webinar in november zal specifiek gaan over zonnepanelen. Hierin komt de problematiek met betrekking tot de juridische en verzekeringstechnische aspecten zeer zeker aan de orde. Deze webinars worden georganiseerd door VvE belang. Een uitnodiging daarvoor is aan de besturen van de VvE’s gestuurd. Via jullie VvE zou je hieraan deel kunnen nemen.

   Op 27 november gaat CALorie een dag organiseren. Een van de onderwerpen is een bijeenkomst voor VvE’s. We willen graag weten welke vragen er bij de VvE’s leven. Het door jou genoemde zonnepanelenvraagstuk is er een van. Na inventarisatie van de vragen gaan we specialisten uitnodigen om deze vragen te gaan beantwoorden. Deze antwoorden zullen we publiceren op onze website en presenteren op vervolgbijeenkomsten specifiek voor VvE’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *