Voorstelrondje (beoogde) nieuwe bestuursleden. Marcus Sloog

Marcus Sloog

Beste CALorianen, sinds een maand mag ik deelnemen aan het bestuur van duurzame energiecoöperatie CALorie. Mijn naam is Marcus Sloog, woon ik Castricum en kom uit de omgeving. Ik heb nog op de oude Jac. P. Thijsse gezeten en mijn familie komt uit deze omgeving.  Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen waarvan 1 nog op de basisschool en twee op de middelbare school.

In maart heeft  het bestuur mij gevraagd of ik interesse zou hebben ook deel te nemen. Door het  recente overlijden van Evert Castelein en doordat Hans van Disselhorst aangaf te willen stoppen was aanvulling van het bestuur nodig. Overigens is er nog steeds ruimte voor die aanvulling, dus mocht je interesse hebben laat het weten.

Ik ben al langer lid van CALorie maar om in Castricum aan de verduurzaming een concrete bijdrage te leveren ben ik in november 2020 lid geworden van de werkgroep Collectieve Warmte.

In privé leven ben ik aan het kijken hoe ik mijn steentje bij kan dragen. Uiteraard heb ik zonnepanelen, maar ik ben ook met mijn gezin aan het kijken wat we kunnen doen om ons dagelijks verbruik terug te dringen, in onze optiek de eerste stap die te nemen is zonder al te rigoreuze maatregelen te hoeven nemen. Ik heb een huis dat goed geísoleerd is, daar zijn de stappen al in genomen.

Vanuit mijn werk ben ik betrokken bij de energietransitie. Ik werk voor de omgevingsdienst IJmond en ben betrokken bij de energietransitie in Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Vanuit mijn functie als projectmanager energietransitie  werk ik aan warmtenetten, transitievisies, regionale structuren warmte en zijn we warmtebronnen in de regio aan het verkennen.

Bij die ontwikkelingen is de  samenwerking tussen verschillende partijen belangrijk. Een samenwerking die rekening houdt met verschillende belangen en toch uit moet komen op een koers.

In mijn werk staat duurzaamheid  erg hoog op de agenda en doordat dat een behoorlijk breed begrip is, is mijn werk ook veelzijdig.

Vanuit de gemeente wordt ook gewerkt aan de verduurzaming van Castricum. Ik wil kijken waar we de verduurzaming samen met de gemeente op kunnen pakken waar dat kan en waar  nodig onze eigen koers kunnen varen, we blijven onafhankelijk. Ik denk dat dat nodig is naar onze inwoners toe. We kunnen goede stappen zetten met kleinere lokale  ontwikkelingen en zeker gaan bijdragen aan grotere ontwikkelingen in onze regio.

De komende tijd ga ik mij bij op CALorie  oriënteren en kijken waar ik mijn bijdrage kan leveren om richting geven aan het verduurzamen van onze omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.