Voorstelrondje (beoogde) nieuwe bestuursleden. Joost Brouwer

Joost Brouwer

Ik ben Joost Brouwer en sinds 3 jaar weer terug in Castricum, maar nu met m’n gezin Sanne, Liv, Meis en Pippa, Vanuit het bestuur focus ik mij op Duurzaam Vervoer.

Na het lezen van o.a. de Verborgen Impact van Babette Porcelijn ben ik me jaren geleden gaan verdiepen in duurzaamheid. Daarvoor was ik er minder bewust mee bezig. Nu ben ik zelfs ook zakelijk duurzaamheid aan het versnellen bij organisaties via Bureau 2030. Privé ben ik met mijn gezin stapsgewijs gaan verduurzamen. Simpele stappen van verbruik verminderen en verduurzamen maar ook ‘ontspullen’ en tweedehands meer gaan zien als slim en duurzaam in plaats van goedkoop. Daar zit veel CO2-impact.

Ik ben bij CALorie terecht gekomen toen ik op zoek ben gegaan naar een elektrische deelauto in Castricum ter vervanging van de tweede auto en wellicht op termijn de eerste auto. Dit was er nog niet maar de werkgroep binnen CALorie was er druk mee bezig en daar ben ik aangehaakt. In Castricum wordt 30% van de CO2-uitstoot veroorzaakt door mobiliteit, voornamelijk auto’s. Het lijkt me mooi om daar verandering in te brengen. Minder auto’s, schonere mobiliteit en minder parkeerdruk door elektrische (deel) mobiliteit. Daarnaast is door het thuiswerken de tweede auto niet meer echt nodig en kost de stilstaande auto ook maandelijks een hoop geld.

We zijn nu druk bezig om minimaal twee deelauto’s dit jaar te lanceren. Om de vragen en behoefte van inwoners in kaart te brengen hebben we hiervoor een enquête opgesteld. Met deze resultaten gaan we met verschillende partijen in gesprek om tot een goede passende elektrische deelauto oplossing te komen in Castricum, Akersloot en Limmen. De ambitie is om de komende jaren hierin flink te groeien. Mijn persoonlijke ambitie is om voor elke deelauto (minimaal 6 deelnemers) 1 parkeerplek te vergroenen, i.s.m. de gemeente, zodat we straks mooie groene parkeerplekken hebben door de heel CAL.

Deel je mee?  Ik ga vol energie aan de slag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.