Veel interesse voor deelauto’s

Deelauto: een haalbaar concept in Castricum?

Resultaten enquête elektrische deelauto

Graag delen we met jullie de resultaten van de enquête over de elektrische deelauto en nodigen we jullie uit voor een online bijeenkomst over de elektrische deelauto op 3 juni om 20.00u.

Maar liefst 106 deelnemers enquête!

In maart/april 2021 hebben we vanuit CALorie een enquête uitgestuurd naar alle (potentiële) belangstellenden voor de elektrische deelauto. We zijn positief verrast met de hoge respons, en het aantal geïnteresseerden! Allen dank voor jullie bijdrage!

De belangrijkste conclusies

  • CALorie ziet genoeg potentie voor het verder concretiseren van het autodeelproject! Ruim 50% heeft enige tot concrete belangstelling voor deelname. Daarnaast is 25%  nieuwsgierig.
  • Er is animo in de kernen Akersloot, Castricum en Limmen. Veel genoemde voorkeurslocaties binnen Castricum zijn o.a.: Bakkum (kern), centrum, Geesterduin, Koningsduin en de Oranjebuurt.
  • Er is een spreiding van dagen en variatie in de afstanden die men verwacht te rijden.
  • De standplaats van de deelauto tot maximaal 500 meter van huis is acceptabel.

Kortom een mooie mix van wensen!

Hoe verder?

Op welke plaatsen en met hoeveel auto’s we van start gaan, hangt af van wie er echt gaan meedoen en inschrijven. Bij minimaal 12 aanmeldingen (dat betekent 6 deelnemers per auto) willen we van start met 2 deelauto’s.

We zijn nu met verschillende elektrische deelauto aanbieders in gesprek, mede op basis van de resultaten uit de enquête.  Ook zijn we in contact met de gemeente over de standplaats en de laadpalen.

Online informatiebijeenkomst

Op donderdag 3 juni organiseren we, van 20.00 tot 21.00 uur, een online bijeenkomst (via Zoom) voor geïnteresseerden. Hierin vertellen  we meer over de plannen, hoe het autodelen in zijn werk gaat, en presenteren we de abonnementen. Daarnaast is er genoeg tijd voor jullie input en het stellen van vragen.

Aanmelden bijeenkomst

Je kan je aanmelden voor deze bijeenkomst door een mail te sturen aan mobiliteit@calorieenergie.nl, onder vermelding van je naam en woonplaats. Je ontvangt enkele dagen voor de bijeenkomst de link per e-mail.

Vragen

Heb je vragen of wil je reageren n.a.v. dit bericht, neem contact met ons op via mobiliteit@calorieenergie.nl. Ken je nog anderen die geïnteresseerd zijn in elektrische autodelen en/of de bijeenkomst willen bijwonen? Stuur dit bericht gerust door!

We zien je graag op 3 juni!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.