Tips van energiecoaches: het zijn de kleine dingen die het doen!

René Daalmans

Wekelijks geven onze energiecoaches in de Castricummer tips over hoe je je energiegebruik kan beperken en hoe je zo je huis kan verduurzamen. In de Castricummer van 8 september (op blz. 10) vertelt René Daalmans, energiecoach bij CALorie, hoe je ook met kleine maatregelen je energierekening kan verlagen, zonder in te boeten aan wooncomfort.

Uit: De Castricummer, 8 september 2021

Soms gebruik je meer elektriciteit of gas dan je denkt. En dat is dan vaak ook meteen meer dan nodig. Dat kunnen we eenvoudig oplossen.

Dat kan dan door ons gedrag aan te passen. Bijvoorbeeld door consequent het licht uit te doen in ruimtes waar niemand is. En door de radiatoren dicht te draaien in kamers die toch niet gebruikt worden.

Een frisse slaapkamer is fijn, maar het is echt niet nodig om het slaapkamerraam de hele dag open te laten staan. En waarom zouden we de hele dag ons huis op een te hoge (comfortabele) temperatuur verwarmen als er toch niemand in huis is?

En natuurlijk houden we ons sluikverbruik onder de duim: laat geen elektrische apparaten stand-by staan, als dat niet per se nodig is!

 Stuk voor stuk kleine maatregelen, die slechts een beetje moeite kosten, en geen afbreuk doen aan het wooncomfort. Maar die wel een lagere energierekening opleveren.

Benieuwd naar mee tips? Kijk ook op de website van Slimme Buur. Daar kun je je  vraag en je verhaal kwijt over de maatregelen die zijn toegepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *