Tips van energiecoaches: energiebespaarlening

Wim Schermer

Wekelijks geven onze energiecoaches in de Castricummer tips over hoe je je energiegebruik kan beperken en hoe je zo je huis kan verduurzamen. In de Castricummer van 29 september (op blz. 28) vertelt Wim Schermer, energiecoach bij CALorie, over de bespaarlening. Deze lening, kan aangevraagd worden door particulieren, Vereniging van Eigenaren en scholen. De lening is bestemd voor de uitvoering van energiebesparende maatregelen.

Uit: De Castricummer, 29 september 2021

Veel huiseigenaren zien op tegen de hoge kosten van verduurzaming van hun huis. Isoleren, vloerverwarming, zonnepanelen en een warmtepomp kosten samen duizenden euro’s. Je kunt uiteraard de verduurzaming in stappen uitvoeren en het zo betaalbaar houden. Er is echter nog een mogelijkheid om het sowieso betaalbaar te houden, dat is gebruik maken van de Energiebespaarlening.

Wim Schermer van energiecoöperatie CALorie legt uit: ,,Dit is een regeling van de overheid die beschikbaar is voor particulieren, Vereniging van Eigenaren en scholen. De Energiebespaarlening kun je aanvragen voor alle energiebesparende maatregelen. Je kunt tot maximaal 65.000 euro lenen met een looptijd tot twintig jaar en een exectieve jaarrente vanaf 1,51%. De lening heeft een vast maandbedrag en een vaste looptijd. Je kunt zonder kosten vervroegd aflossen. De heel lage rente maakt het mogelijk om de lening af te lossen met de besparing op de energiekosten. Op deze manier hoef je niet zelf te investeren, je woning wordt meer waard en je zit er later, ook financieel, warmpjes bij.

Ga naar www.energiebespaarlening.nl voor meer informatie.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *