Stemmen met oog voor energie

Calorie-energie-castricum-voorbeeld-foto-1
Duurzame kieswijzer van ASN-bank

Bepalen op wie jij je stem wil uitbrengen op 17 maart, is misschien wel moeilijker dan ooit. De coronacrisis bepaalt op dit moment voor een groot deel hoe partijen zich manifesteren. Daarnaast hebben sinds de wereldoorlog nog nooit zoveel partijen meegedaan: maar liefst 37. En de verschillen tussen de visies van al die partijen zijn soms maar klein.

Om je te helpen een keuze te maken, zijn er talloze stemwijzers. Sommige daarvan zijn breed en (proberen) om de verschillen alle onderwerpen in kaart te brengen. Andere stemwijzers focussen op een speciaal thema. Vrijschrift heeft onderzoek gedaan welke stemwijzers er zijn en wat ze in kaart brengen. In hun overzicht noemen ze 3 stemwijzers met speciale aandacht voor ons milieu:

  • De duurzame kieswijzer van de ASN-bank. Deelnemende partijen reageerden op stellingen over o.a. plasticvervuiling, CO2-heffing en energieneutraliteit.
  • De Ecofeministische Kieswijzer geeft informatie  over partijen hun standpunten omtrent o.a. klimaatverandering en gender.
  •  KiesKlimaat ten slotte, is geen stemwijzer, maar bevat relevante informatie voor mensen die het klimaat belangrijk vinden.

Laat jij ook je stem horen op 17 maart?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *