Veel Castricummers willen zonnepanelen op hun dak, maar hebben geen goed dak of andere bezwaren. Daar hebben we nu een oplossing voor. CALorie, gemeente Castricum en Zon op Nederland hebben de handen ineen geslagen voor een mooi project: Zon op Castricum.

In juni willen Zon op Nederland en CALorie met de inwoners van Castricum meer dan 100 zonnepanelen installeren op het dak van de gemeentewerf in Castricum, samen goed voor 21.000 kWh per jaar, wat gelijk is aan het stroomverbruik van acht huishoudens. Elke Castricummer kan één of meer zonnepanelen kopen in dit project.

We gaan van start
Ben je gelijk enthousiast? Dan ben je in goed gezelschap. Op 21 februari was de aftrap met dertig mensen. Iedereen steunde het initiatief. Vijftien aanwezigen gingen zelfs een stap verder: ze hebben samen een optie genomen op zestig panelen. Wat ons betreft is dat bewijs dat er genoeg belangstelling is voor dit initiatief! Daarom gaan we enthousiast aan de gang om het niet bij dertig voorlopers te laten, maar iedereen in Castricum te informeren en te mobiliseren.

Informatie en inschrijving
Binnenkort volgt een nieuwe informatie avond. Datum en plaats maken we nog bekend. Ben je al overtuigd en kun je niet wachten, dan kun je ook nu al voorinschrijven. Meer informatie, zoals kosten, opbrengsten en planning, vind je hier.