GRATIS: Eerste Hulp Bij Energiebesparing | met subsidie

 In Nieuws

Woningeigenaren kunnen t/m 31 maart 2021 subsidie krijgen voor het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen zoals het kopen van nieuwe led-lampen of het aanbrengen van tochtstrips of radiatorfolie.

De RRE-subsidie loopt t/m 31 maart 2021. Hopelijk komt er een verlenging maar dat is nu niet bekend. Wel kunnen we behalve de EHBE of een Warmtescan met Infraroodfoto’s nu ook het algemene Energiegesprek gratis aanbieden. Dit gesprek voeren we bij jou ‘aan de Keukentafel’ waarin we samen aan de hand van jouw persoonlijke situatie mogelijke maatregelen bespreken voor energiebesparing, al wat Tips & Trucs noemen en eventueel een plan maken om aan de slag te gaan met verduurzaming.

In het kader van deze zogenaamde RRE-subsidie (Regeling Reductie Energiegebruik) kunnen woningeigenaren bij CALorie van twee maatregelen gebruik maken:

  1. EHBE (Eerste Hulp Bij Energiebesparing)  – daadwerkelijk uitvoeren van kleine maatregelen
  2. Warmtescans (gericht op vinden van warmtelekken). Dit kan alleen in de winter wanneer het koud is!

Deze diensten staan los van andere maatregelen en kunnen rechtstreeks bij CALorie worden aangevraagd. U kunt van één gesubsidieerde dienst gebruik maken; combinatie met andere diensten of regelingen is niet mogelijk.

Op de website gemeente Castricum RRE-subsidie is meer informatie te vinden over de RRE-regeling.

Dus bent u geïnteresseerd in een Warmtescan of EHBE? Vul nu het aanvraagformulier in, dan nemen wij contact met u op!

NB. Er wordt subsidie gegeven aan de eerste 100 aanvragen, dus op=op.

Eerste Hulp Bij Energiebesparing
De EHBE is een nieuwe dienst van CALorie, waarbij wij bewoners helpen met het uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen. Vaak komt men er niet aan toe of ziet men op om die paar maatregelen te nemen, terwijl deze toch een groot effect hebben op besparing en comfort.

De energiecoach van CALorie zal met u bespreken welke besparingen direct zijn uit te voeren, waarna hij of zij zal helpen bij de uitvoering van bijvoorbeeld: energiezuinige led-lampen plaatsen, radiatorfolie en/of tochtstrippen aanbrengen, een brievenbusborstel plaatsen, spaardouche etc..  Materiaal zoals led-lampen, radiatorfolie, brievenbusborstel worden door de energiecoach meegenomen.

Het aanbrengen van tochtstrips kan ook maar is vaak meerwerk; er moeten bijv. maten worden opgenomen. Hiervoor kunt u aanvullend een afspraak maken met de energiecoach als die langskomt.

De dienst (arbeid, ca. een uur) is gratis in kader van de RRE en is inclusief materialen tot € 20,00. Materialen bovenop deze € 20,00 kunnen, indien beschikbaar, geleverd worden tegen betaling. Deze worden ter plekke door de energiecoach afgerekend.  Als er meer tijd dan 1 uur nodig is of als de energiecoach in verband met extra materialen terug zou moeten komen, kunt u ervoor kiezen om zelf een en ander af te ronden of de energiecoach dit te laten doen tegen een meerprijs van € 55,00 per uur. Dit geldt alleen als er meer tijd nodig is of meer materialen gevraagd worden. Dit wordt altijd vooraf afgesproken.

Wanneer in verband met de coronacrisis een bezoek niet mogelijk is, zal een (nieuwe) afspraak gemaakt worden.

Warmtescan
De  Warmtescan is tijdelijk gratis met de RRE subsidie. De scan kan alleen gemaakt worden als het verschil tussen de buitentemperatuur en binnentemperatuur rond de 15 graden is. Aan de hand van warmtebeelden met een infraroodcamera wordt een inventarisatie gemaakt van de staat van de woning. Op basis van o.a. het energieverbruik, geconstateerde warmtelekken van muren, dak, ramen en deuren, de eventuele isolatie en van de warmteafgifte van radiatoren worden zinvolle aanpassingen aan de woning besproken. Met deze aanpassingen kan niet alleen op energieverbruik worden bespaard maar kan ook het comfort in de woning worden verhoogd.
Uitvoering van de scan is gewoonlijk bij de bewoner thuis. Wanneer dit in verband met de coronacrisis niet mogelijk is kunnen de warmtebeelden apart worden gemaakt van alleen de buitenkant van de woning. Er volgt dan een videogesprek met duiding en adviezen op basis van de warmtebeelden.

Belangstelling? Vul nu het aanvraagformulier op onze site in, en zorg dat u bij de eerste honderd aanvragen bent. Vragen of meer informatie ontvangen? mail ons via info@calorieenergie.nl.

N.B. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijn van de coronamaatregelen om het aantal contacten te minimaliseren. Zolang de lockdown van kracht is zullen onze coaches daarom niet op pad gaan. 

Leave a Comment