Energiecoöperatie CALorie en Transition Towns Castricum weten elkaar steeds weer te vinden en aan te vullen. TT Castricum organiseert als vanouds samen met De Groene Bak een Repair Café op zaterdag 12 januari. Bij wijze van experiment is deze keer ook een ‘energiecoach’ van CALorie aanwezig.

Fotografie: Jorinde Reijnierse
De Bakkerij, Castricum

We helpen je bij het Repair Café om textiel te repareren en geven advies bij haken en breien. Hoe repareer je bijvoorbeeld een gat in een broekzak van jezelf of in de broek van je kind? Ook kan je samen met de vrijwilligers aan de slag met kleine elektrische en huishoudelijke apparaten. Is je kapotte strijkbout nog te maken? En hoe zorg je dat je wekker het weer gaat doen? Ook kun je komen voor hulp bij computerproblemen of advies bij fietsreparaties. Hoe repareer je bijvoorbeeld je fietsverlichting? Je kijkt mee met de reparatie en helpt of denkt mee waar dat kan.

Dit keer is er ook iemand van CALorie, die je kan voorzien van energie-advies. CALorie heeft een aantal energie-coaches die kennis en ervaring hebben om mensen vooruit te helpen bij hun energievragen. Bijvoorbeeld over besparen, isoleren, warmte opwekken zonder aardgas, een aandeel nemen in een windmolen of zonnecentrale, meedoen met de elektrische deelauto en andere aspecten van de energietransitie.

Dus wie zaterdag het Repair Café bezoekt, kan daar dit keer niet alleen kapotte spullen (laten) repareren maar ook terecht voor allerhande energieadviezen. Dus kom langs!

Naast gerepareerde spullen brengt een Repair Café ook veel gezelligheid. Je kunt een koffie, biertje of frisdrankje aan de bar van De Bakkerij drinken en ideeën uitwisselen met andere bezoekers.

Het Repair Café wordt vier keer per jaar georganiseerd door Transition Town Castricum en De Groene Bak en is toegankelijk voor jong en oud. De Groene Bak is een Castricumse beweging die jonge mensen wil inspireren duurzamer te leven. Transition Town Castricum is een netwerk van Castricummers die aan de slag zijn om door middel van simpele oplossingen hun leven meer duurzaam, sociaal en lokaal te maken. CALorie is de energiecoöperatie in Castricum die wil dat Castricum zelfvoorzienend wordt op het gebied van milieuvriendelijke energie.

Het Repair Café vindt plaats op zaterdag 12 januari in De Bakkerij aan de Dorpsstraat 30 in Castricum en is geopend van 13:00 tot 16:00 uur. De entree is gratis (giften zijn welkom). Je betaalt alleen voor eventuele materialen. Repareren en laten repareren is uiteraard op eigen risico.

Lijkt het je leuk om mee te doen met het Repair Café? We zijn op zoek naar extra vrijwilligers omdat we graag in de toekomst vaker open zouden willen zijn. We zijn met name op zoek naar technische mensen die handig zijn in het repareren van elektrische en huishoudelijke apparaten. Lijkt het je wat om een keer mee te draaien om te zien of het bevalt? Mail naar: ttcastricum@gmail.com