Uw buren hebben zonnepanelen, u heeft het nog even aangekeken? Of u heeft al een systeem, maar ziet kansen voor meer? Dan is deze actie precies voor u! Vraag direct vrijblijvend een offerte aan.

Tijdens de eerste vier zogenoemde Lokale Acties Zonnepanelen maakten we al honderden huishoudens, VvE’s en bedrijven in de gemeente gelukkig met bijna 6.000 zonnepanelen in totaal. Onder regie van CALorie werd een ijzersterke lokale combinatie gesmeed dat een aanbod kon ontwikkelen met uniek lage prijzen en perfecte ontzorgende service. Speciaal voor de gemeente Castricum! Vanwege succes geprolongeerd: CALorie presenteert de Vijfde Lokale Actie Zonnepanelen.

Hieronder vindt uitgebreide informatie. U kunt voor meer informatie ook op de PDF van de digitale brochure klikken.

U kunt zich inschrijven voor een offerte van 31 oktober 2018 tot en met 28 februari 2019. Tot en met 31 maart kunt u tekenen voor de offerte. Daarna volgt het bestellen en plaatsen van de panelen. Houdt u rekening met een gangbare doorlooptijd van 6 tot 8 weken, vanaf bestelling.

Goed om te weten:

•   Voorwaarde om mee te doen met de actie is lidmaatschap van CALorie. Ledencontributie kost €20 per jaar.

•   WiFi wordt werkend opgeleverd (inbegrepen) indien er voldoende WiFi-signaal is op de plek van de omvormer.

•   De actieprijzen gaan uit van installatie van omvormer onder het dak en genoeg groepen in de meterkast. Uit de praktijk blijkt dat de meeste woningsituaties buiten de standaard vallen. Meerwerk zal in overleg met uw installateur meer kosten dan de genoemde richtlijnprijzen.

•   Het Rijk, de provincie en de gemeente bieden geen subsidies voor zonnepanelen. Wel regelen we voor u dat u de BTW terugkrijgt. Die service is inbegrepen in de prijs.

•   Eigen zonnestroom is vooral gunstig zolang de rijksoverheid de zogenoemde salderingsregeling toepast. De regeringscoalitie zinspeelt op aanpassing van de regeling; deze lijkt niet ongunstig voor zonnepanelen-bezitters.

•  Huurders kunnen meedoen aan de actie als ze toestemming hebben van de eigenaar.

•  De in deze brochure genoemde actieprijzen gelden voor schuine daken. Systemen op platte kunnen ook rekenen op de actieprijzen, maar de installateur zal op basis van maatwerk een offerte moeten uitbrengen.

BTW

Wordt geregeld door Toepoel & Partners, en is in de prijs inbegrepen. Toepoel & Partners heeft onder meer de factuur van de gekochte installatie van u nodig om alles in orde te maken.

Klik HIER om het stappenplan voor btw-teruggave te lezen.

Plat dak

De actieprijzen gelden ook voor platte daken. Installeren op een plat dak is wat moeilijker en kost wat meer bevestigingsmaterialen. Er is dus sprake van meerwerk en meerkosten. De installateur zal dat per geval op de offerte laten zien. Wel kunt u gewoon rekenen op de gunstige actieprijzen voor de panelen en omvormers.

Rekenvoorbeeldje

Stel, u koopt 12 blauwe zonnepanelen voor €3.785. U krijgt €656,90 gratis terug van de belastingdienst, geregeld door ons. Eindkosten zijn dus €3.128,10. Uw panelen wekken jaarlijks naar schatting 3100 Kilowattuur op (zuid oriëntatie). Uw stroomverbruik lag op 3500 Kilowattuur (dat is het gemiddelde in Nederland). Dat kostte u €770 per jaar (3500 x 22 cent). Met de zonnepanelen bespaart u €682 per jaar. In 4,6 jaar hebben uw panelen zich terugverdiend en gaat u inverdienen. En vergelijk het ook eens met de rente die u ontvangt op een bedrag op de bank – die naar schatting 0,5% weegt niet of nauwelijks op tegen de inflatie. Kortom, ook financieel gezien zijn de zonnepanelen een uitstekende investering.

Materialen

Materialen zijn van louter gecontroleerde A-kwaliteit.

We gaan uit van de JA Solar 275 Wp (blauw) en de JA Solar 300 Wp (zwart).

Wat betreft de zonnepanelen is het zo dat partner Libra Energy vanwege de ondoorzichtige internationale markt een slag om de arm moet houden aangaande de leveringszekerheid van merken gedurende de gehele actieperiode. Hoe dan ook garanderen we genoemde prijzen voor een premium A-merk met 10 jaar garantie van minimaal 275 Wp (blauw) en 300 Wp (zwart).

Voor de inbegrepen omvormers geldt hetzelfde. Uitgangspunt zijn de types van Solis: Solis mini 700 W; Solis Mini 2500; Solis 2,5-3 kW; Solis 3,6-5 kW; Solis 6-15 kW.

 

WiFi

Uw installateur van zonnepanelen maakt, mits er voldoende signaal is, ook uw WiFi in orde. Daarmee kunt u vervolgens op uw mobiel of tablet de opbrengst van de nieuwe zonnepanelen aflezen. Voor de duidelijkheid is hier een handleiding: Handleiding WiFi.

 

Wat je moet weten over salderen en terugleveren

Iemand die geld wil hebben voor zijn zelf opgewekte zonnestroom, moet dit melden aan twee bedrijven. Het eerste bedrijf is de netwerkbeheerder, in Castricum is dat Liander. De netwerkbeheer moet voor een continu zekere levering op de hoogte zijn van verbruik én opwek. Aanmelden gaat via de website Energieleveren.nl. Het tweede bedrijf is de eigen energieleverancier. Die krijgt de juiste opwekgegevens van Liander, als je daar de panelen hebt aangemeld. Apart melden bij de eigen leverancier moet evenwel toch. De wet stelt dat alle energieleveranciers verplicht zijn mee te doen aan de zogenoemde salderingsregeling. Dat betekent dat als je netto jaarlijks niet méér verbruikt dan je opwekt, de opgewekte stroom van je energierekening af gaat. Iedere kWh die de panelen opwekken, bespaart je dus de volle prijs van een kWh die je anders had moeten betalen aan de energieleverancier. Wek je nou meer op dan je jaarlijkse verbruik – dit heet teruglevering, dan krijg je minder voor dat overschot. Hoe dan ook is het van belang dat je leverancier weet van je panelen. Overigens verschillen de afspraken die leveranciers met hun klanten maken over saldering en teruglevering. Het kan financieel nogal uitmaken bij welke energieleverancier je zit. Wij hebben een samenwerking met Greenchoice, die wij de duurzaamste vinden. Bij Greenchoice is saldering erg goed geregeld en het tarief voor teruglevering is bij dit bedrijf het hoogste in Nederland. Mocht je dat willen, dan kun je via onze site gemakkelijk klant worden bij Greenchoice.

De nieuwe regeringscoalitie heeft plannen om de salderingsregeling aan te passen. Dat duurt allemaal nog wel even, en het lijkt erop dat de aanpassing niet ongunstig uit gaat vallen voor zonnepanelenbezitters.