Eerste zonnecentrale in Castricum feestelijk in gebruik genomen

Wethouder Christel Portegies heeft de eerste Zonnecentrale van Castricum officieel in gebruik genomen. Zij onthulde zaterdag (23 maart) een bord aan de gevel van gemeentewerken aan de Schulpstet. De Zonnecentrale is een burgerinitiatief van 40 inwoners van Castricum, verenigd in de coöperatie Zon op Schulpstet.

René Moerman (CALorie) dankte de gemeente en Zon op Nederland voor de samenwerking, waardoor binnen een jaar tijd de eerste Zonnecentrale is gerealiseerd. Guus Wattel (Zon op Schulpstet) gaf aan wanneer een dak geschikt is: bij een verbruik tussen de 10.000 en 50.000 kWh per jaar. Natuurlijk dient het dak stevig genoeg te zijn om de zonnepanelen te dragen. De volgende Zonnecentrale komt opnieuw op een dak van de gemeente in Castricum, Akersloot of Limmen. Het is nu al mogelijk hiervoor in te schrijven via de website van CALorie (www.calorieenergie.nl)

Op de foto’s: de Zonnecentrale Schulpstet, leden van de Coöperatie Zon op Schulpstet (foto Piet Geerke) en René Moerman die Christel Portegies, Harry Smith en Eric de Lange bedankt voor de samenwerking.