We gaan met u voor de wind!

CALorie heeft samen met de Lokale Duurzame Energie-initiatieven (LDE’s) van Bergen, Castricum en Heiloo 37% van de aandelen van windmolen Boekel op de Boekelermeer in Alkmaar gekocht. Bewoners van deze gemeenten konden certificaten kopen waarmee ze mede-eigenaar konden worden en delen in het rendement. De LDE’s organiseren en registreren de administratie en dividenduitkering.
Het verwachte financiële rendement (IRR) is gemiddeld 5% netto voor u als certificaathouder. De verwachting is dat de investeerder na 18 jaar zijn inleg plus 60% heeft teruggekregen.

Op dit moment zijn de certificaten uitverkocht. Inschrijven is nog wel mogelijk vanaf € 300,- per certificaat inclusief alle administratiekosten gedurende de looptijd, maar men komt dan op een wachtlijst. Er is nl. sprake van de mogelijkheid een tweede tranche aandelen (12%) te kopen. Indien dit doorgaat krijgen mensen op de wachtlijst voorrang bij de toekenning van de certificaten.

Kijk voor meer informatie op de site van WindmolenBoekel

Boekelstroom

Uw eigen windenergie thuis gebruiken? Maak nu gebruik van Boekelstroom en krijg gebruik uw eigen windenergie thuis. Door middel van de Garantie van Oorsprong (GVO) ziet u direct hoeveel van uw stroomgebruik u met uw eigen winddeel heeft opgewekt. U kunt hier overstappen naar Boekelstroom van CALorie.

Onze tip om snel wegwijs te raken in windmolen-land is de website Die molens draaien ook voor jou.