De meeste energiecoaches hebben een opleiding gehad om de Infrarood Warmtescanner te kunnen hanteren. Aan de hand van de warmtefoto’s krijg je een beeld op welke plaatsen in je huis warmte weglekt. Bijvoorbeeld via kieren langs deuren en ramen of via slecht geïsoleerde delen van het huis.

Er is massaal gereageerd op de aankondiging van de warmtescan-actie in de vorige nieuwsbrief en een artikel in de krant. De belangstelling voor de scans was zo groot dat binnen mum van tijd het maximum aantal aanmeldingen was bereikt.

Voor iedere scan gaan we met 2 vrijwilligers op pad. De een schiet de plaatjes, de ander maakt de aantekeningen. Omdat we de scan alleen kunnen uitvoeren bij voldoende temperatuurverschil tussen binnen en buiten, is de periode waarin we kunnen meten beperkt,. We hopen dus op een lekker koude winter, dan kunnen we misschien al vast wat van de wachtlijst opsnoepen!

Nu, winter 2020-2021, kunnen we door de Corona-maatregelen niet langskomen maar je kan je aanmelden en zodra we weer op stap mogen laten we dat weten en proberen wij een afspraak met je te maken.