Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) hebben aparte aandacht. Een VvE woont in een appartementsgebouw. Hier zullen alleen maatregelen voor duurzame energie mogelijk zijn als daar collectief in wordt geïnvesteerd.
Naast isolatie zal duurzaam opwekken van energie een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan duurzaamheid. Hiertoe zullen alle leden/eigenaren (op voordracht van het bestuur) tot een besluit moeten komen.

Voor opwekken van energie is toepassen van zonnepanelen en warmte koude opslag (WKO) de basis. Hiertoe heeft CALorie contact gelegd met een gespecialiseerd bedrijf Kodi in Heerhugowaard. Na een intensief vooronderzoek hebben leden van de flat Clematis, een flat aan de Admiraal De Ruyterlaan in Castricum, besloten de WKO door Kodi te laten verzorgen. Kodi is gespecialiseerd in totaaloplossingen in duurzame energie en gaat voor Clematis de financiering, engineering, realisatie, beheer en onderhoud verzorgen. De bewoners van de Clematis gaan genieten van duurzame en goedkope warmte uit de bodem. In juli 2015 tekende de VvE Clematis het contract voor de aanleg van een warmte-opwekkingsinstallatie: een systeem van bodemwarmtewisselaars en warmtepompen.
Bestuur van de Ambassadeur kijkt geïnteresseerd mee. Uiteraard liggen hier ook mogelijkheden voor bijv. Amaryllis en Lathyrus.

Clematis borden

Clematis

Clematis

Lees meer over Clematis.

Voor meer informatie mail naar onze Werkgroep VvE