Project Zonnecentrales

Project Zonnecentrales

Veel mensen willen gebruik maken van de zon als energiebron. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om zelf zonnepanelen te plaatsen.

KOOP ZONNEPANELEN ZONDER EEN EIGEN DAK TE HEBBEN

Wil je zonnepanelen, maar kan je ze zelf niet kwijt, dan biedt het project Zonnecentrales daar een oplossing voor. Via het project Zonnecentrales profiteer je van duurzame energie die zonnepanelen op een ander (groot) dak opwekken.

Postcoderoos Zonnecentrale Aad de Wit

Project Aad de Wit

De Werkgroep Zon bouwt met Aad de Wit verhuizingen aan een nieuwe zonnecentrale op op het gebouw van Aad de Wit Verhuizingen aan de Castricummerweg 40. In het najaar van 2020 is de bouw van de installatie gestart en volgens de planning wordt in 2021 gestart met de productie ervan. Voor de realisatie van dit project wordt gebruik gemaakt van de regeling verlaagd tarief, in de volksmond het Postcoderoos-model.

Rond 750 – 800 zonnepanelen met een vermogen van 300 tot 340 Wattpiek (Wp) per stuk gaan totaal ongeveer 230.000 kWh per jaar opwekken. Deze elektriciteit wordt op het elektriciteitsnet gezet. De stroom wordt verkocht aan GreenChoice.

Een deel van de stroom wordt gebruikt voor het opladen van de elektrische vrachtauto’s van Aad de Wit verhuizingen. Castricummers kunnen deelnemen aan dit project door de aanschaf van een aantal certificaten van 100 kWh per stuk. Het rendement zal naar schatting rond de 8% tot 10% liggen voor investeerders. Een zonnecertificaat zal naar schatting rond de €300 kosten.  

Wil je meedoen? Meld je dan aan op deze pagina (via Zon op Nederland) om je te registreren

N.B. Door mee te doen aan dit project, beleg je in een zonnecentrale.

Deze belegging valt buiten het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) omdat het een aanbieding betreft van een vereniging zonder winstoogmerk.

Eerder gerealiseerde zonnecentrales

Al twee keer eerder organiseerde CALorie met succes projecten waarbij leden de mogelijkheid kregen om voor eigen gebruik zonnepanelen te kopen van een met de hulp van CALorie gebouwde collectieve zonnecentrale. op de Schulpstet in Castricum en in Akersloot het dak van het gebouw waarin de brandweer en groendienst zijn gehuisvest.

Organisatie

Na de eerste twee succesvolle acties is op 11 juni 2020 de coöperatie “Zon op CALorie coöperatie u.a.” opgericht, kortweg “Coöperatie Zon op CALorie” genoemd. Hieronder kan je de daarbij behorende documenten downloaden:

CALorie werkt samen met:

Zon op CALorie werkt in dit project samen met Zon op Nederland. Zon op Nederland is onderdeel van Energie Samen.

Nieuwsberichten

Plaatsing zonnecentrale: sfeerimpressie

Op 5 juni is de 2e zonnecentrale van Calorie op de brandweerkazerne en gemeentewerkplaats in de lucht gekomen. Deze is in goede samenwerking tussen CALorie en Zonbespaart geplaatst. Hierbij een sfeerimpressie hiervan.