Project Elektrische Deelauto 2021

Project Elektrische Deelauto 2021

Elektrische deelauto’s in Castricum

Heb jij interesse in het delen van een elektrische auto met buurtgenoten? Wil je ook schoner rijden, minder CO2 uitstoten, de parkeerdruk in jouw buurt verlagen? Meer ruimte creëren op straat voor groen en recreatie? Heb je een (tweede) auto die vooral de deur staat?  Of heb je geen auto en wil je zo nu en dan gebruiken maken van een auto? Dan is het deelconcept met elektrische auto’s wellicht wat voor jou!

  • Met het deelautoproject willen we een ander mobiliteitsgedrag stimuleren: van bezit naar gebruik. Met als resultaat CO2-reductie en het vergroten van een autovrije openbare ruimte. Autodelers rijden schoner en gemiddeld minder kilometers. Eén deelauto vervangt gemiddeld acht auto’s.
  • Met ingang van 27 november 2021 biedt CALorie in samenwerking met OnzeAuto de deelauto aan. Het initiatief gaat van start met twee auto’s, een Hyundai Kona en een Volkswagen ID.3 met trekhaak.
  • Beide auto’s komen te staan op één locatie (de parkeerplaats Van der Mijleweg).
  • Mochten er aanmeldingen binnenkomen uit andere delen van Castricum, dan kan er op zeer korte termijn ook een deelauto komen op een andere locatie.
  • Het doel is uiteindelijk om deelauto’s in heel Castricum van de grond te krijgen. Hoe meer inwoners er meedoen, hoe meer auto’s er ook op andere locaties kunnen bijkomen binnen Castricum, Akersloot, Limmen en de Woude.
  • We werken samen met de gemeente voor standplaatsen, laadpalen en vergunningen.

Ambitie: de komende 5 jaar minimaal 25 elektrische deelauto’s in Castricum, Akersloot en Limmen

Klik hier om nieuwsberichten te lezen die wij hebben geschreven over dit project.

Interesse?

Stuur een mail naar mobiliteit@calorieenergie.nl.

Deelauto