CALorie is onze plaatselijke coöperatie voor duurzame energie. Een samenwerkingsverband van en voor de inwoners van de gemeente Castricum. Wij willen dat Castricum in 2030 zichzelf van energie voorziet. De naam CALorie verwijst zowel naar energie als naar de CAL-gemeente.

CAL is de afkorting voor de dorpen van de gemeente Castricum: Castricum, Akersloot, Limmen, Bakkum en De Woude.

CALorie is een echt lokaal bedrijf. Per jaar betalen we als inwoners van de gemeente Castricum miljoenen euro’s aan de grote energiemaatschappijen. CALorie wil ter plaatse duurzame energie gaan opwekken en die ook weer door onze leden laten gebruiken. Eventuele winst komt ten goede aan de leden en de participanten van de projecten. Zo blijft ons geld in onze gemeente.

Ben je lid, dan beslis je ook mee over het beleid, bijvoorbeeld welke energieprojecten we gaan ontwikkelen. Als lid kun je ook participaties in onze energieprojecten kopen. Iedereen die een of meer participaties heeft, is mede-eigenaar van een CALorie-energieproject. Zodra we winst maken, verdwijnt die niet uit het zicht maar komt die ten goede aan de leden/participatiebezitters, dus aan jou.

Olie, gas en kolen raken op. Het is een kwestie van tijd voordat we overgaan op duurzame energie. Het is de enige energie met toekomst. Wij gaan die toekomst een handje helpen. Hoe eerder we duurzaam zijn, des te beter voor ons allemaal. Doe mee!