Oproep deelname Inwonerspanel Aardgasvrije Wijken op 10 november

Aardgasvrije wijken

Hoe kunnen we straks huizen en gebouwen verwarmen als we van het gas afgaan? De gemeenteraad heeft op 1 oktober de Visie Aardgasvrije Wijken aangenomen. Hierin worden nu de gebieden Castricum Centrum Zuid, Noord-End, Santmark en De Woude genoemd als kansrijk om daar in de komende 10 jaar duurzaam te gaan verwarmen, zonder aardgas. Vooral Noord-End wordt vaker genoemd.

Voordat verdere keuzes worden gemaakt, komen er eerst gesprekken met inwoners uit een wijk en worden er vervolgonderzoeken uitgevoerd. CALorie zal daarin ook haar rol nemen! Wat zijn haalbare en betaalbare alternatieven voor aardgas?

Een eerste stap is er al. Aanstaande dinsdag, 10 november, organiseert de gemeente om 19.30 uur een Inwonerspanel ‘Aardgasvrije Wijken’. In verband met corona is deze bijeenkomst wederom digitaal. We maken dit keer gebruik van het programma Microsoft Teams. Deze bijeenkomst kunt u volgen via de internetbrowser. U krijgt een link waarmee u kan inloggen op de bijeenkomst. De sessie start om 19.30 uur (inlog vanaf 19.15 uur) en duurt ongeveer een uur.

De avond ziet er als volgt uit:

  • Update over de status van Aardgasvrij Castricum en hoe nu verder.
  • Een presentatie van een enthousiaste energiecoach, hoe zijn zijn ervaringen om met inwoners te werken aan de energietransitie?
  • Brainstormen over verschillende tips om iedereen te bereiken.

U kunt zich aanmelden voor deelname (en/of de nieuwsbrief) via  www.ikdenkmeeovercastricum.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *