Nagluren bij Duurzame Buren in regio Alkmaar

Groene reporter Raoul Santibañez op het groene dak van Roger Jochems uit Sint-Pancras

Kijk de inspirerende rondleidingen door duurzame woningen terug.

Eind juni bracht de groene reporter een bezoek aan zes unieke woningen in regio Alkmaar, waaronder een woning in de gemeente Castricum, in Akersloot. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. Geheel coronaproof. De rondleidingen en livestreams zijn nu terug te zien!

Van een oud arbeidershuisje met groen dak tot een nieuwbouwwoning met regenwater opslag. Van 20 t/m 25 juni leidde de groene reporter Raoul Santibañez kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat. In Akersloot (in de gemeente Castricum) bezocht Raoul de familie Sap. Zij wonen in een hoekwoning uit 1978. De woning is van vloer tot dak geïsoleerd. En voorzien van zonnepanelen, warmtepomp en ventilatie naar behoefte. Bekijk hier de rondleiding door hun huis en klik hier om de livestream terug te zien.

Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Voor inwoners die de rondleidingen gemist hebben en alsnog ideeën willen opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van de eigen woning, is ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar nu mogelijk.

Gratis onafhankelijk advies

Inwoners die geïnspireerd zijn geraakt en willen weten hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, kunnen terecht bij het Duurzaam Bouwloket Castricum of natuurlijk bij CALorie. Om je te helpen bij het verduurzamen van je huis bieden onze energiecoaches bieden je de volgende diensten:

  • Kijken bij de Buren: de ervaringen horen van een ander lid van CALorie
  • Energiegesprek: vrijblijvend oriënterend gesprek over energiebesparingsmogelijkheden
  • Woonquickscan: stappenplan opstellen voor verduurzaming van jouw woning
  • Warmtescan: controle van de woning op warmtelekken. Let wel op: dit is alleen mogelijk als het buiten (veel) kouder is dan binnen, liefst een verschil van 15°C.

Voor verdere hulp kunnen de energiecoaches je doorverwijzen naar diensten van derde partijen:

  • EHBE: hulp bij uitvoeren van kleine energiebesparende maatregelen,
  • Energie-advies: maatwerkadvies voor verduurzaming van jouw woning.

Lees hier meer over de hulp die onze energiecoaches je kunnen bieden.

Rondleiding bij de familie Sap in Akersloot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *