Landelijke raadpleging burgers over maatregelen klimaatverandering

Geef advies aan de (nog te vormen) regering welke klimaatmaatregelen ze moeten nemen

De verkiezingen zijn achter de rug. VVD, Forum voor Democratie, en vooral D66 waren de grootste winnaars en voor Groen Links was een verliezer. Dat betekent niet dat het klimaat geen belangrijke rol speelde bij de kiezers: in het programma van zowel linkse als rechtse partijen speelde de klimaatcrisis een belangrijke rol. Aan de te vormen regering nu de ‘schone’ taak om vorm te geven aan de plannen van de partijen om klimaatverandering tegen te gaan.

De overheid vraagt daarin burgers een advies te geven aan de overheid over klimaatbeleid. De vragen zijn al voorgelegd aan een representatieve steekproef van onze bevolking, maar de raadpleging is nu ook opengesteld voor alle Nederlanders.

Wil jij je stem laten horen? Wil jij de regering adviseren hoe ze het klimaatbeleid de komende jaren vorm moeten geven? Vul dan de vragenlijst in.

N.B. Inmiddels is het rapport verschenen dat gebaseerd is op deze klimaatraadpleging. Klik hier om te lezen over de resultaten van de klimaatraadpleging door de TU-Delft.

Bekijk het filmpje hieronder voor een toelichting op het onderzoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *