Klimaatmars in Amsterdam

 In Nieuws

Op 10 oktober gingen we naar Amsterdam om daar de protesteren voor het klimaat.

Velen uit Castricum gingen 10 maart naar Amsterdam om deel te nemen aan een heuse protestmars. Voor mijzelf was het weer de eerste protestmars sinds de kruisraketten in 1981. Op het station verzamelden we om met de trein van 5 voor 12 (hoe kan het mooier) naar Amsterdam te gaan. Gelukkig regende het in het begin nog niet. Het leek wel een schoolklas uitje, opgelaten gingen we op weg.

In Amsterdam liep een brede stoet van het station naar de Dam. Daar was het verzamelpunt. Hier was ook een podium met sprekers (althans, dat zag ik op het tv scherm). Na een lange tijd wachten in steeds slechter weer, gingen we eindelijk door de regen naar het museumplein.

Deze mars heeft weer laten zien dat de Nederlandse bevolking toch meer wil dan alleen maar een zonnepaneeltje op zijn dak en een ledlamp boven de tafel. We willen aktie en echter stappen van de regering. Het heeft blijkbaar geholpen, want een paar dagen later ging de regering het plan van Groen Links voorlezen als hun nieuwe beleid. Hoe mooi kan het zijn.

Wil je het bovenstaande op film zien dan moet je hier klikken.

Leave a Comment