Jarenaanpak verduurzaming woningen

Jaaraanpak verduurzaming woningen

Door de gemeente Castricum wordt een nieuwe actie voor de verduurzaming van de woningen in Castricum, Akersloot en Limmen gestart. Deze actie is gericht op twee leeftijdsklassen van woningen, nl. uit de jaren 50-60 (1950-1969, totaal 3500 woningen) en de jaren 70-80 (1970-1989, totaal 2400 woningen). Dit betreft in totaal dus 5900 woningen: een aanzienlijk aantal woningen in onze gemeente dus.

De uitvoering is in handen van Duurzaam BouwLoket, ondersteund door CALorie. Eind Mei zullen een tweetal webinars gehouden worden, één per woning categorie. De uitnodigingen voor de webinars (beide op 26 mei, om 20.30 uur) worden (rond 10 mei) per brief aan de bewoners gestuurd. Je kan je ook nu al inschrijven:

Als vervolgstap kunnen de bewoners inschrijven voor een telefonisch energiegesprek (uitgevoerd door DBL) of een adviesgesprek aan huis (Woonquickscan). Door de gemeente en DBL is CALorie gevraagd om deze gesprekken te voeren, wat wij natuurlijk graag zullen doen. Op basis van die gesprekken ontwikkelen we een meerjarenplan waarin zowel energiebesparende maatregelen als relevante onderhoudsaspecten zijn meegenomen.

We zien ernaar uit om met de bewoners van Castricum, DBL en gemeente weer nieuwe stappen te zetten op het pad van een energieneutraal Castricum in 2030!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.