In het kader van al weer de vierde Lokale Actie Zonnepanelen heeft lokale energiecoöperatie CALorie maar liefst drie informatieavonden gehouden.

De avonden in De Oude Keuken in Bakkum, Het Kruispunt in Akersloot en De Oude School in Limmen waren zeer druk bezocht. Bij elkaar zo’n 200 Castricummers keken en luisterden naar presentaties van CALorie-coördinator Manuel den Hollander en van zonnepanelen-groothandel Libra Energy.

Manuel begon met een mooi voorbeeld over zonnepanelen op Ameland. Behalve uitleg over nut en noodzaak van zonnepanelen ging hij in op wat salderen (vergoeding van aan het net teruggeleverde elektriciteit) is (zie filmpje hierover). De mogelijke veranderingen in de salderingsregeling  die het nieuwe kabinet heeft aangekondigd lijken niet negatief uit te pakken voor eigenaren van zonnepanelen.

Deelnemende lokale installateurs waren erbij voor technisch advies. En uiteraard konden bezoekers zwarte en blauwe zonnepanelen en bijhorende omvormers zien en aanraken.

Het is interessant en mooi om te merken dat steeds meer mensen zich bewust worden van het feit dat duurzaam opwekken zeer belangrijk is. Én dat dit ook te maken heeft met energie besparen en woningen zo veel als mogelijk. Er hebben zich sinds de start van de actie op 31 oktober 2017 al meer dan 120 Castricummers aangemeld.

Aanmelden kan tot 28 februari 2018 via onze website. Daar ook vind je alle informatie over kosten en ondersteuning. Kracht van de CALorie-aanbod is de scherpe prijs en alles lokaal georganiseerd.