Impressie LAZ 5 informatieavonden

 In Nieuws

De avonden waren druk bezocht. Zo’n veertig bewoners in zowel Limmen als Akersloot, vijftig in Bakkum en maar liefst 120 in kern Castricum (de bibliotheek bleek daar niet helemaal op toegerust). Op eiland De Woude meldden zich vijftien huishoudens. Dat klinkt misschien zuinig, maar percentueel is het de top, als je je realiseert dat De Woude slechts 60 huishoudens kent! Hier een krantverslag van de avond op De Woude.

Het programma zag er telkens als volgt uit: een introductie over de energietransitie en wat die voor ons als bewoners gaat betekenen, dan toelichting over zonnepanelenactie, en tot slot technische uitleg door de groothandel Libra Energy. Daarna was er nog volop ruimte voor een drankje, vragen en gesprekjes met installateurs, CALorie en Libra. De powerpoint-presentaties van CALorie zijn hier beschikbaar,

In Akersloot was wethouder Falgun Binnendijk te gast. Hij hield een verhaal over de rol van de gemeente in de energietransitie. Achteraf was de wethouder erg te spreken over de opkomst, de sfeer en de informatieuitwisseling die avond. Bravo bewoners van Akersloot! Hier is een verslag te lezen dat in het Nieuwsblad voor Castricum stond.

 

Leave a Comment