Huisbezoek van onze energiecoaches weer mogelijk

De energiecoaches kunnen op basis van een individuele afweging en in overleg met de bewoner weer starten met het contact leggen. De basismaatregelen (waaronder afstand houden en indien gewenst door bewoner of coach een mondmasker dragen) worden vooraf met de bewoner bespreekbaar gemaakt. De coaches gaan weer beperkt aan de slag. Het aantal bezoeken zal dus nog beperkt zijn maar het is een begin.

9 reacties

  1. Dag M. Rowaais,
   Het max. aantal gratis Energiescans (uit te voeren via de door de gemeente opgetelde RREW) is bereikt, er worden nu geen nieuwe gratis scans uitgegeven. Ander punt is dat de RREW weliswaar open staat voor huurders, maar dat zo’n aanvraag bij de verhuurder moet worden ingediend; Kennemerwonen heeft voor huurders een eigen aanbod.
   Uw aanvraag zag ik ook via het aanvraag formulier RREW binnenkomen – in dat verband is er al eerder geprobeerd contact met u op te nemen.

 1. Ik wil graag advies hoe we het beste onze zelf opgewekte stroom kunnen inzetten voor ons huishouden en het laden van onze elektrische auto

  1. Beste Hans Hoek,
   Hierbij een reactie van onze Energiecoach Paul Krom:
   Indien u nog een laadpaal thuis moet plaatsen is het zinvol om een slimme laadpaal te plaatsen. Deze heeft veel extra mogelijkheden, zoals pas laden als de zon toereikend is waardoor je de auto geheel op de zon laadt. Zappi is daar een goed voorbeeld van. (Of SMA werkt goed samen met SMA omvormer). Ook zijn er omvormers en laadpaal in één (solaredge).
   Het is ook mogelijk met een relatief kleine aansluiting extra snel te laden namelijk de maximale stroom van het net thuis plus die van je panelen er nog eens bij.

   Een batterij is momenteel nog prijzig, verwacht wordt dat zodra de saldering echt afgebouwd wordt, dit vaker geplaatst zal worden en daardoor meer fabrikanten op inspringen en mogelijk subsidies gegeven worden.

   Het is sowieso goed om tijdens zonuren de auto te laden. Vaak is er dan een overschot aan stroom waardoor de elektra met weinig CO2 opgewekt is.

   Ik hoop dat hiermee uw vraag beantwoord is.
   Zie ook zappi.info
   Gr., Paul Krom

  1. De gratis energiescan waren mogelijk via de door de gemeente ingestelde RREW met een max. aantal. Aanvragen liepen via de homepage en daar het tabblad Aanmelden.
   Het max. aantal werd al bereikt. Aanmelden voor de RREW is niet meer mogelijk. De diensten EHBE of Warmtescan zijn nog wel door leden aan te vragen tegen een kleine vergoeding.

  1. Wij ontvingen via het regulier aanvraagformulier destijds voor de RREW onder de naam Mark wel een aanvraag – die staat van wege de vele aanvragen nog in de wacht.
   Nieuwe aanvragen voor een is niet meer mogelijk.
   De gratis energiescans waren mogelijk via de door de gemeente ingestelde RREW met een max. aantal. Aanvragen liepen via de homepage en daar het tabblad Aanmelden.
   Het max. aantal werd al bereikt. Aanmelden voor de RREW is niet meer mogelijk. De diensten EHBE of Warmtescan zijn nog wel door leden aan te vragen tegen een kleine vergoeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.