Huis zonder energiekosten duurt niet lang meer

 In Nieuws

Een huis dat zo duurzaam is, dat je geen energiekosten meer hebt. Dat is het ideaal dat binnen enkele jaren ook in Castricum realiteit wordt. Dat bleek afgelopen dinsdagavond op de avond ‘Zonnepanelen & Meer’ die de lokale energiecoöperatie CALorie in het gemeentehuis organiseerde. Dat in Castricum energieneutraal een populaire wens is, bleek uit de grote opkomst: 135 mensen lieten zich informeren en deelden ervaringen. Conclusie: de eerste energieneutrale verbouwde huizen in Castricum zijn technisch en financieel haalbaar binnen twee tot vijf jaar.

Het aanpassen van een bestaande rijtjeswoning tot ‘Nul op de meter’ gaat nu nog zo’n 45.000 euro kosten, schatte Cornel Borst van AC Borst Bouw. Zo’n verbouwing gaat binnen tien dagen. Je hoeft je huis niet uit, er komt een nieuwe gevel, dak met zonnepanelen. Het geeft je huis een nieuw gezicht en veel meer comfort. Je verdient het bovendien terug, maar je moet wel een flink bedrag kunnen investeren. Wie minder geld heeft en niet zolang wil wachten, kan nu al beginnen door te laten isoleren.

Bezoekers van de avond lieten zich inspireren door onder andere de bedrijven Zonbespaart BV, OIT Technisch Installatie Bureau en Greeny Bros over warmtepompen, zonnepanelen, slimme ventilatie, zuinige cv-pompen, warmte terugwinning en andere technieken. Zie hier het fotoverslag.

Hier zijn de presentaties van de mensen die wat te vertellen hadden op de publieksavond van 24 november 2015:

Nieuwe zonnepanelen actie

Het andere belangrijke nieuws in deze door wethouder Ans Pelzer geopende publieksavond was de start van een nieuwe zonnepanelen actie. Calorie en Libra Energy organiseren samen met de gemeente en lokale installateurs deze scherpe actie. Meedoen aan de zonnepanelenactie?

Zodra er nieuwe acties zijn, worden deze via de site en via onze nieuwsbrief bekend gemaakt. Wilt u hierover op de hoogte gehouden worden? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.