Gluren bij duurzame buren (online, 20–25 juni)

Gluren bij duurzame buren, regio Alkmaar
Neem digitaal een kijkje bij energiezuinige woningen in regio Alkmaar

Scherm aan, hapje en drankje bij de hand en lekker gluren! Van 20 tot en met 25 juni leidt de groene reporter Raoul Santibañez je elke avond online rond door een duurzame woning.

Na een eerste editie in Westfriesland, neemt regio Alkmaar het stokje over. Tijdens het evenement Gluren bij duurzame buren kan je online binnenkijken bij duurzame huizen in de regio Alkmaar. Bekijk op www.duurzaambouwloket.nl/gluren de deelnemende woningen. Meld je aan voor de livestreams en gluur mee!

Echte verhalen

De deelnemende woningen zijn divers. Je kan binnenkijken in een nul-op-de-meter drive-inwoning uit 1976, een oud arbeidershuisje en een hypermoderne nieuwbouwwoning. Je ziet bekende maatregelen als warmtepompen, isolatie en zonnepanelen. Maar ook unieke oplossingen zoals een accu en regenwateropslag.

Onze groene reporter verzorgt elke dag een inspirerende rondleiding. Huiseigenaren laten de duurzame maatregelen zien en vertellen waarom zij hiervoor hebben gekozen. Na de rondleiding kan je live vragen stellen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Over terugverdientijden, technieken, de stappen die je zelf kan zetten of over subsidies.

Gluren bij duurzame buren is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk en vindt online plaats. Meer weten? Neem contact op met Jenneke Spijkstra van ODNHN door te bellen (088 1021 300) of te mailen (jspijkstra@odnhn.nl).

N.B. Wil je liever zelf ter plekke rondkijken in een huis in de gemeente Castricum? Meld je dan aan voor onze dienst ‘Kijken bij de Buren’: als kijker of om andere mensen te vertellen over jouw duurzame keuzes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *