Energie-onafhankelijk – Met of zonder windmolens?

 In Nieuws

CALorie organiseert energiedebat windenergie op woensdag 12 juni 2013, om 19:45 uur in de bibliotheek in Castricum.

De gemeente Castricum wil op termijn energie-onafhankelijk worden. Dat is goed voor de lokale economie en voor het milieu. Dat lukt alleen als we duurzaam energie gaan opwekken. Zonnepanelen, biomassa en bodemwarmte leveren nu een fractie duurzame energie. Dit kun je uitbreiden, maar om de doelen van de gemeente te halen is windenergie misschien onvermijdelijk. Castricum heeft nu nog geen windmolens.

Maar waar moeten die windmolens dan staan? Willen we wel windmolens hier? Zijn die niet heel lelijk, of heel mooi? Veroorzaken ze niet veel geluidsoverlast? Zijn ze eigenlijk wel rendabel? Om op deze vragen in te gaan organiseert CALorie, de plaatselijke
energiecoöperatie, een energiedebat voor alle Castricummers.

De avond wordt mede inhoud gegeven door Quintel en de Milieufederatie Noord-Holland. Het bedrijf Quintel heeft een interactief model ontwikkeld, dat laat zien hoe energie wel of niet duurzaam is op te wekken. Door met alle deelnemers aan de avond aan de knoppen te draaien, krijgen we antwoorden op op vragen als: Wat leveren windmolens op, in energie en geld? Wat kost het? Hebben we wel windmolens nodig? De Milieufederatie Noord-Holland gaat vervolgens in op frisse mogelijkheden om tot windmolenopstellingen te komen.

Iedereen is welkom en CALorie nodigt politiek Castricum expliciet uit om aan dit interessante energiedebat mee te doen. Toegang is gratis.