Duurzame Wijken: Limmen-oost

Ook Limmen-oost een duurzame wijk

Bewoners-energiecoöperatie CALorie is een actie begonnen om in Limmen-Oost mensen te helpen hun woningen duurzamer en levensloopbestendig te maken.

Limmen-oost

CALorie ondersteunt al jaren mensen bij hun verduurzamingswensen. Een project van de Provincie Noord-Holland en de gemeente Castricum maakte het mogelijk om ‘naar de mensen toe te komen’ met uitgebreide en gerichte informatie.
Al eerder had CALorie eind 2016 een duurzame wijkproject, nl de wijk Molendijk van kern Castricum. Bewoners daar kozen vooral voor isolatiemaatregelen en zonnepanelen.

Nu is Limmen aan de beurt.

CALorie gaat daar een paar woningen van verschillende typen onderzoeken. Dankzij provincie en gemeente kan CALorie drie uitgebreide woonadviezen van verschillende woningtypes in Limmen-Oost aanbieden. De resultaten hiervan zijn prima toepasbaar voor de meeste huizen in de wijk. De resultaten worden geanonimiseerd gedeeld met de wijk tijdens een bewonersavond op 4 maart  in Vredenburg. Ondanks het verkiezingsdebat en het voetbal waren er toch zo’n 30 mensen naartoe gekomen.

Er zijn twee ambassadeurs voor de wijk zijn die zich onder meer bezighouden met collectieve offertes voor de wijk en als aanspreekpunt kunnen fungeren.

Hieronder de presentaties en documenten  over deze avond

Van 3 typen woningen is een energie en levensloopadvies gemaakt

Bekijk hieronder het videoverslag van de informatieavond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.