Op zaterdag 3 en 10 november kan je weer een duurzame huizenroute rijden in gemeente Castricum.

Je huis verwarmen zonder of met minder gas? En comfortabel wonen met veel lagere of zelfs zonder energiekosten? Hoe doe je dat? In alle woonkernen van de gemeente Castricum hebben verschillende bewoners hun huis al energieneutraal of Nul op de Meter (NoM) gemaakt of zijn daar mee bezig.

Ook dit jaar houdt een aantal eigenaren weer open huis en kan iedereen deze duurzame woningen bezoeken. Deze concrete ervaringen zijn een bron van informatie en inspiratie voor iedereen die zelf zijn huis wil verduurzamen. Via de website duurzamehuizenroute.nl kun je je opgeven voor een bezoek op zaterdag 3 of 10 november. Het inschrijven is verplicht om ongenode gasten te voorkomen. Het is ook mogelijk om te laten weten dat je graag op een ander moment langs komt.

Woon je zelf in een huis dat al energiezuinig is gemaakt en vind je het leuk dat aan anderen te laten zien tijdens een open dag? Meld je woning dan hier aan!

Heb je interesse om je huis te verduurzamen en wil je daarbij graag advies? Dan kun je contact opnemen met CALorie, de lokale duurzame energie coöperatie van Castricum via duurzamehuizen@calorieenergie.nl.