Consumentenbond vindt NHEC zeer duurzaam

 In Nieuws

De Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) is de nummer drie energieleverancier wat duurzaamheid betreft. Dit blijkt uit het onderzoek van onderzoeksbureau SOMO in opdracht van Greenpeace en de Consumentenbond, waarin 22 energiebedrijven langs de duurzame meetlat zijn gelegd. Een mooie score van ‘onze eigen’ NHEC, die grote jongens als NUON en Essent die duurzaam zeggen te zijn ver achter zich laat.

De nieuwe Graadmeter laat zien welke leveranciers écht bijdragen aan een duurzame samenleving. Naast de productie en inkoop van stroom, worden ook de investeringen in nieuwe productiebronnen meegenomen. De Graadmeter is bedoeld om consumenten te helpen een weg te vinden in de wirwar van groene claims van bedrijven, zodat ze een werkelijk duurzame keuze kunnen maken.

Windunie komt als groenste energiebedrijf uit de bus: alle stroom die Windunie produceert en verkoopt aan klanten komt van Nederlandse windmolens. Greenchoice, de Noord-Hollandse Energie Coöperatie (NHEC) en Eneco volgen. Atoomstroom en Energiedirect eindigen onderaan in de Graadmeter.

Download hier het rapport Duurzaamheid in de Nederlandse Elektriciteitssector.