Castricummers kunnen weer samen elektrisch autodelen

Deelauto in Castricum

Op initiatief van CALorie kunnen inwoners van Castricum vanaf 27 november a.s. weer elektrische auto’s met elkaar delen. Vanaf die datum start er onder de naam: Samen Slim Rijden Castricum een deelautoconcept in samenwerking met OnzeAuto. Op 27 november is er een proefrijmiddag voor belangstellenden.

Meer ruimte voor groen, een lagere parkeerdruk en minder CO2-uitstoot, dat is wat we met het initiatief willen bijdragen aan het verduurzamen van de mobiliteit in onze gemeente. Je deelt de auto’s in besloten kring, met circa 6-8 deelnemers per auto, zodat je elkaar kent of elkaar leert kennen. Zo voelt het echt als een eigen auto. Het doel is om op een betaalbare en toegankelijke manier de eigen auto’s in buurten te vervangen door deelauto’s. Autodelen is in veel gevallen voordeliger dan het bezit van een eigen auto en je hoeft je geen zorgen meer te maken over onderhoud en verzekering.

Het initiatief gaat van start met twee auto’s, een Hyundai Kona en een Volkswagen ID.3 met trekhaak. Beide auto’s komen te staan op één locatie (de parkeerplaats Van der Mijleweg). Mochten er aanmeldingen binnenkomen uit andere delen van Castricum, dan kan er op zeer korte termijn ook een deelauto komen op een andere locatie. Het doel is uiteindelijk om deelauto’s in heel Castricum van de grond te krijgen. Hoe meer inwoners er meedoen, hoe meer auto’s er ook op andere locaties kunnen bijkomen binnen Castricum, Akersloot, Limmen en de Woude.

CALorie is voor het deelinitiatief een samenwerking aangegaan met OnzeAuto, een landelijk organisatie voor deelauto’s. OnzeAuto zorgt voor de auto’s, de software en de facturering. Via een toegankelijk app worden de auto’s gereserveerd en geopend.

Proefrijdag 27 november

Op 27 november (14:00 – 16:00 uur) wordt het deelinitiatief gestart op de parkeerplaats Van der Mijleweg. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om langs te komen voor informatie en om een proefrit te maken in één van de deelauto’s. Vanwege de coronamaatregelen is aanmelding + geldig coronatoegangsbewijs verplicht. Aanmelden voor een proefrit kan via deze link: www.bit.ly/322FdFP. Geef direct aan welk tijdslot jouw voorkeur heeft. Geen proefrit maken, maar lijkt het je wel leuk om erbij te zijn? Ook dan vragen we je om je aan te melden via de link.

Ook autodelen?

Lijkt het jou ook wat om samen met andere inwoners van Castricum een elektrische auto te delen? Op de website van Onze Auto (https://www.onzeauto.com/castricum) is het mogelijk om je nu al in te schrijven. Je kiest het rijtegoed dat past bij jouw rijgedrag. Rijd je een maand minder? Dan mag je het tegoed tot drie maanden meenemen. De aanmelding wordt pas geactiveerd zodra de auto’s er staan. Heb je andere vragen? We beantwoorden ze graag. Stuur een mail naar support@onzeauto.com en/of mobiliteit@calorieenergie.nl

Inwoners vanuit de hele gemeente Castricum zijn van harte welkom om zich te melden bij CALorie en OnzeAuto, zodat ook op andere locaties een nieuw burgerinitiatief kan ontstaan.

Logo OnzeAuto, aanbieder van deelauto

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.