Castricum telt 10.999 zonnepanelen

 In Nieuws

CALorie heeft 10.999 zonnepanelen geteld in de gemeente Castricum. Dit is de uitslag van de telling die 23 vrijwilligers van de energiecoöperatie de afgelopen zes weken door de hele gemeente heeft uitgevoerd. Zij troffen panelen aan op bedrijfsdaken en woonhuizen van het strand tot De Woude en van De Boekel tot bij de Korendijk tussen Castricum en Heemskerk. Er liggen inmiddels op meer dan 5% van alle Castricumse adressen zonnepanelen. Dat is een mooie score.

Straten met relatief veel panden met panelen zijn de Hogeweg in Limmen, de Delving in Akersloot, de Willem de Zwijgerlaan in Castricum en de Heereweg in Bakkum. Het grootste project in de gemeente telt meer dan 400 panelen, maar er zijn ook mensen die één paneel op hun dak hebben liggen. Volgens CALorie draagt dat allemaal bij aan haar doel “Een energieonafhankelijk Castricum in 2030” en verdienen ze allemaal een compliment.

De uitslag werd bekend gemaakt tijdens Open Tuinendag in de Tuin van Kapitein Rommel. Aan de telling was een prijsvraag verbonden, waaraan 80 mensen hebben deelgenomen. Hun schattingen liepen uiteen van 1000 tot 66.000 panelen. De beste drie schattingen kregen een Waka-Waka-zaklamp plus oplader, een Waka-Waka-zaklamp of een zaklamp op zonne- en handenergie. 

​​In het najaar belegt CALorie een informatieavond voor alle zonnepaneel eigenaren in de gemeente om meer kennis en ervaring uit te wisselen die verband houden met aanschaf, gebruik en onderhoud van zonnepanelen.