Castricum enthousiast over Zonnekracht

 In Nieuws

Vijftig buurtbewoners uit Castricum, Akersloot, Limmen & Heemskerk waren dinsdagavond 20 maart in de Tuin van Kapitein Rommel aanwezig bij de informatieavond over de actie Zonnekracht van Nudge.

De door Nudge uitgenodigde sprekers Piet Geerke van CALorie en Berend Olde Rikkert van Zon-IQ hebben de ins en outs rond zonnepanelen op onze daken uit de doeken gedaan.

Piet ging in op wat CALorie allemaal doet en betekent in de CAL gemeenschap, zoals zonnepanelen (vooral geplaatst door lokale ondernemers) en isolatie van woningen en andere duurzame verbeteringen. CALorie voert hierover ook overleg met de gemeente. Iedereen kan zich via de mooie nieuwe site van CALorie aanmelden voor de nieuwsbrief.

Berend zette uiteen wat zonnepanelen ons kunnen opleveren. Uit de intensieve interactieve discussies over draaimeters en terugleveren aan het net, blijkt dat Castricum warm loopt voor Zonnekracht.

De avond werd zeer positief beoordeeld. Velen waren benieuwd of zonnepanelen inmiddels voor henzelf aantrekkelijk zouden zijn. Dat bleek inderdaad het geval gezien de vele enthousiaste informatie en offerte-aanvragen. Wanneer andere buurtbewoners uit de CAL gemeente ook informatie over zonnepanelen willen ontvangen, kunnen zij een mailtje sturen, waarna zij een informatiepakket ontvangen.