CALorie wint ondernemersprijs

 In Nieuws

Op maandag 3 november 2014 was voor de vijfde keer het Ondernemerscongres Castricum. Volgens traditie reikte een vakkundige jury de Ondernemersprijs, de Publieksprijs en de Aanmoedigingsprijs uit aan de meest onderscheidende ondernemers in de gemeente Castricum. CALorie won de Aanmoedigingsprijs. Die is in de wacht gesleept door de vele vrijwilligers, aangevoerd door Manuel den Hollander, onze Directeur/coördinator. Hij nam namens ons allen de prijs in ontvangst. Manuel, gefeliciteerd!

In 2014 was het thema van het Ondernemerscongres Sociaal Ondernemerschap. Sociale ondernemers streven naar innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen en letten daarbij niet alleen op geld, maar ook op mens en milieu.

Thijs Pennink, juryvoorzitter, citeerde uit het juryrapport: “Coöperatie CALorie is een echt lokaal bedrijf. Het mooie van het initiatief is dat CALorie zich stap voor stap van initiatief naar een zichzelf bedruipende coöperatie ontwikkelt. Bij CALorie is het ‘verdere professionaliseren’ concreet vorm gegeven door het aanstellen van een directeur die voor eigen risico (no cure no pay) is gestart om de projecten van CALorie op te schalen en te versnellen. Juist dit feit vindt de jury getuigen van ondernemerschap. Daarnaast is de jury van oordeel dat alleen al het doel dat CALorie nastreeft, uitermate goed past in het thema van dit jaar.”