CALorie denkt mee

 In Nieuws

CALorie is bij vele mensen bekend van zijn zonnepanelen actie. Daarnaast doen we nog veel meer! We zijn o.a. gesprekspartner van de gemeente over hoe Castricum de transitie van aardgas naar aardgasloos gaat uitvoeren, komt er een warmtenet, gaan wijken over naar warmtepomp (all-electric). Ook wordt er in regionaal verband gepraat over hoe we de elektriciteit duurzaam gaan opwekken, bijv. met windmolens of zonnepanelen. En waar komen deze? Willen de mensen dat wel?

 

Afgelopen dinsdag was er een workshop waarin mensen uit Castricum hierover mee mochten denken. De komende dagen is er ook zo’n workshop in Akersloot en in Limmen. Tijdens de workshop worden er 3 scenario’s gepresenteerd: Lokale kracht, Energielandschap 2.0 en Landschappelijke kenmerken als troef. Per scenario waren de mogelijkheden om energie op te wekken anders geplaatst en in verschillende hoeveelheden, bijv. in Energielandschap 2.0 ging het erom om zoveel mogelijk energie op te wekken, windmolens in de duinen waren dan mogelijk (niet realistisch hoor). Bij Lokale kracht werd de energie dichter bij huis opgewekt, bijv. een windmolen op de Castricummerwerf.

Na afloop hadden we wel inzicht gekregen in wat de problemen waren en waar allemaal keuzen gemaakt dienen te worden. Nu maar hopen dat er de goede keuzes gemaakt gaan worden.

Leave a Comment