Bouwers gezocht voor de energietransitie! Heb jij interesse in grote energieopwekkingsprojecten? 

 

Energiek IJmond (EIJ) is een coöperatie van vier grote lokale energiecoöperaties (CALorie, EcoHeemskerk, EcoBeverwijk en Energiek Velsen). EIJ werd in juli 2022 opgericht om bij te dragen aan de energietransitie door het realiseren van duurzame energie projecten zoals zonnepanelen op daken van grote gebouwen en zonneweides en in de IJmond. Daarbij streeft EIJ naar draagvlak bij inwoners van de regio en wil hen laten profiteren van de inkomsten van het project en/of van aantrekkelijk geprijsde duurzame stroom.

 

Energiek IJmond is een enthousiaste en ervaren groep vrijwilligers die grote energie-opwekkings-projecten wil realiseren met minimaal 50% burgerparticipatie in de regio IJmond en Noord Kennemerland.

Om haar doelen te bereiken zoekt EIJ enthousiaste vrijwilligers.

Met andere vrijwilligers kunt u vormgeven aan de activiteiten van een van de drie commissies (Projecten, Communicatie, Stroomnetwerken) die het bestuur van Energiek IJmond adviseren over het te volgen beleid. Hier kunt u bijdragen aan een verscheidenheid van activiteiten zoals bijv. onderzoek van mogelijkheden voor duurzame energieprojecten in de regio, de communicatie/marketing activiteiten voor EIJ en projecten en het omgaan met netcongestie.

U kunt ook lid worden van een projectteam waarin u, in samenwerking met een professionele technische partner, kunt bijdragen aan de voorbereiding en realisatie van specifieke projecten. Hierbij zult u meewerken aan bijv. het opzetten van samenwerking met eigenaren van grond of gebouwen, lobbyen bij politiek en beleidsmakers om de nodige vergunningen te verkrijgen en het namens Energiek IJmond beoordelen van de business case en van technische ontwerp aspecten. Kennis en/of ervaring met het voorbereiden van (technische) projecten, of met lobbywerk bij gemeentelijke autoriteiten zijn hierbij belangrijk.

 

Daar hebben we hulp voor nodig van vrijwilligers met ervaring in het realiseren van grootschalige projecten, We willen je graag nader informeren over wat we van plan zijn en bespreken wat jij daaraan kunt bijdragen. Meld u in dat geval vrijblijvend aan per e-mail bij Hans Gaillard, bestuurslid van Energie IJmond en energiecoach bij CALorie, en ik neem contact met u op. Mijn email adres is Hans.Gaillard@CALorieenergie.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *