Ben jij de duurzame buur die wij zoeken?

Duurzame doeners gezocht

Dit evenement is een initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. 

Wij zoeken duurzame doeners uit de regio Alkmaar. In de week van 20 juni organiseren de gemeenten uit regio Alkmaar (Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk) een digitale duurzame huizenroute. Heb jij je woning verduurzaamd en wil je buurtgenoten daarover vertellen? Meld je dan aan voor het evenement Gluren bij Duurzame Buren.

Duurzaam wonen

Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht. Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen. Zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Deze verhalen willen we vertellen. Om andere inwoners uit de regio te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan.

Gluren bij Duurzame Buren

In navolging van de succesvolle eerste editie van Gluren bij Duurzame Buren in Westfriesland volgt er nu een Alkmaarse editie. In de week van 20 juni 2021 kunnen inwoners digitaal binnenkijken bij duurzame buren. Geheel coronaproof bezoeken we iedere dag een inwoner uit een andere gemeente. Met vooraf opgenomen rondleidingen en een live vragenuurtje nemen we kijkers mee door de duurzame woningen.

Woning in beeld

Een enthousiaste presentator bezoekt met filmploeg de duurzame woning. Als inwoner vertel je jouw verhaal. Welke duurzame stappen je hebt gezet en waarom. Daarmee informeer en stimuleer je inwoners uit de regio. De filmopnames vinden eind mei/begin juni plaats. Daarbij worden alle coronamaatregelen in acht genomen.

In de week van 20 juni organiseren we livestreams bij jou thuis of op locatie. Je gaat aan tafel met de presentator en een energieadviseur van het Duurzaam Bouwloket. Na het uitzenden van de rondleiding, kunnen kijkers hun vragen stellen aan de tafelgasten. Zo volgt een informatieve en interactieve sessie. Daarbij ligt de focus op jouw ervaring en de kennis van de expert.

Meld je aan!

Woon jij aardgasvrij of energieneutraal? Of heb jij een eerste duurzame stap gezet? En wil jij inwoners uit de regio inspireren met jouw verhaal? Meld je dan nu aan via www.odnhn.nl/inwoners/gluren. Vul het aanmeldformulier in op de site en we nemen binnenkort contact met je op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *