Al zeker 250 offertes aangevraagd binnen de inkoopactie isolatie gemeente Castricum

Collectieve inkoop: ook in 2021

Van begin oktober 2020 tot eind maart 2021 is er een collectieve inkoopactie woningisolatie, georganiseerd door de gemeente Castricum i.s.m. Duurzaam Bouwloket. Hier zijn al zeker 250 offertes aangevraagd. Eind oktober vonden de digitale inwonersavonden plaats, deze zijn bekeken door meer dan 200 ge√Įnteresseerden.

Inkoopactie

De reden waarom de inkoopactie wordt georganiseerd is omdat de gemeente u graag verder wil helpen bij het energiezuinig maken van uw woning. Uw woning isoleren is goed voor uw portemonnee, uw wooncomfort en voor de toekomst. Een collectief van vakkundige regionale isolatiebedrijven biedt inwoners de mogelijkheid om een scherp geprijsde vrijblijvende offerte aan te vragen voor de maatregelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, bodemisolatie, dakisolatie en isolerende beglazing. U kunt tot 15 januari 2021 gebruik maken van dit aanbod.

Meer informatie, webinars en adviesgesprekken

Tijdens de webinars werden de verschillende isolatiemaatregelen, de inkoopactie en de beschikbare subsidies uitgelegd. Wilt u meer advies? De gemeente biedt gratis telefonische adviesgesprekken aan bij Duurzaam Bouwloket. U kunt zich hier aanmelden voor de inkoopactie (let op: deze regeling was geldig tot 31 maart 2021).
U kunt ook zelf een stappenplan maken voor het verduurzamen van uw woning. U kunt ook contact opnemen met Duurzaam Bouwloket, per mail (info@duurzaambouwloket.nl) of telefonisch (072 – 743 39 56).

Subsidie aanwezig!

Via de gemeentelijke subsidie op energiebesparende maatregelen (Subsidie Reductie Energiegebruik gemeente Castricum) kunt u maximaal 70 euro terug krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld een waterbesparende douchekop, HR++ glas of zelfs een koelkast met energielabel A+++.
N.B. Deze regeling was geldig tot 31 maart 2021.

Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) stelt een subsidie beschikbaar voor woningeigenaren die minimaal 2 energiebesparende maatregelen hebben uitgevoerd: De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) Woningeigenaren die tevens bewoner zijn van het huis kunnen de Subsidieregeling hier aanvragen; Verenigingen van Eigenaren kunnen hier een aanvraag indienen. Benieuwd welke (subsidie)regelingen er nog meer beschikbaar zijn? Klik hier voor de subsidiecheck op de site van Duurzaam Bouwloket.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *