Vanaf 3 november kunnen (aanstaande) leden van CALorie zich INSCHRIJVEN voor drie elektrische deelauto’s…

LET OP:

  • We hebben drie elektrische deelauto’s, te weten een Nissan Leaf 30 KW, een Nissan Leaf 40 KW en een Peugeot Partner.
  • De twee Nissans krijgen ieder een groepje van vijf of zes vaste bestuurders, die onderling en via de app Juuve reserveringen e.d. afstemmen. De bestuurders sluiten een abonnement af bij Buurauto.
  • De Peugeot Partner is breder beschikbaar, maar per km wat duurder. CALorieleden kunnen onder schappelijke voorwaarden intekenen voor alleen deze deelauto en betalen per gereden kilometer. Bijvoorbeeld handig bij het vervoeren van grote spullen. Een abonnement hoeft dus niet, maar de stappen van inschrijven (Buurauto, Juuve) moeten wel doorlopen worden.
  • Het deelconcept start met een proefperiode waarin de Nissan Leafs een plek krijgen bij de laadpalen tegenover het station en op de Brink. Na verloop van tijd zullen er optimale locaties worden gezocht voor de groepjes van buurtbewoners die ontstaan.
  • Omdat we nog geen goed zicht hebben op het aantal inschrijvingen voor de Nissan Leafs, kunnen we ook nog geen groepen indelen. Daarnaast vinden wij het logisch dat inschrijvers in goed overleg invloed hebben op bepaalde spelregels. Daarom stellen wij volgende: a) wie het eerst komt, wie het eerst maalt; b) we gaan in november graag in overleg met inschrijvers om een voor iedereen zo gunstig mogelijke situatie te creëren; c) wij voorzien dat bij het ‘oefenen’ door inschrijvers met de auto’s en door het proces van groepsformatie de maand november nog wat chaotisch kan verlopen qua reserveringen en afstemming onderling. Maar dit hoort bij het dynamische karakter van vooroplopen in verduurzaming!:-)

Dit zijn de tarieven die gehanteerd worden:

Meer informatie HIER.