Laatste nieuws (7 januari 2019). Wegens grote belangstelling voor deze actie hebben wij tijdelijk niet genoeg capaciteit om u snel te helpen. U komt op een wachtlijst en hoort nog van ons. Zie ook dit nieuwbericht.


In de komende maanden heeft CALorie een mooie actie voor inwoners van de gemeente Castricum. Voor €50 kun je een warmtescan laten maken van je woning, mede dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland. Vrijwilligers van CALorie maken met een infrarood camera een aantal warmtefoto’s van jouw woning. Aan de hand van de warmtefoto’s krijg je een beeld op welke plaatsen in je huis warmte weglekt. Bijvoorbeeld via kieren langs deuren en ramen of via slecht geïsoleerde delen van het huis. De warmtescan maakt inzichtelijk waar je energiebesparende maatregelen in je huis kunt nemen en isolatie kunt verbeteren. Dat betekent meer comfort, lagere energiekosten en CO2 besparing!

Hoe gaat het in zijn werk?
Wanneer je je aanmeldt voor een warmtescan komen 2 vrijwilligers van CALorie warmtebeeldfoto’s maken van je huis. Zij vertellen ter plekke wat ze op de foto’s zien. Een bezoek duurt circa een uur. Na het bezoek ontvang je een korte samenvatting van de resultaten van de scan. Ook kun je in het voorjaar een informatiebijeenkomst volgen waarin meer verteld wordt over situaties in de scans.

Wanneer zijn de scans?
De warmtescans worden gemaakt in de periode van half januari tot maart, mits het weer daarvoor gunstig is. De ideale situatie voor een scan is als het buiten minimaal 10 graden kouder is dan binnen en bewolkt. De woning moet bij het maken van de foto’s van te voren goed verwarmd zijn.
Woon je in de gemeente Castricum, dus de kernen Castricum, Akersloot, Bakkum, De Woude of Limmen en wil je een warmtescan van je woning? Meld je dan aan via marjolein@calorieenergie.nl met vermelding van je naam en adres. De aanbieding geldt alleen als je CALorie-lid bent. Dat ben je voor €20 per jaar. Lid worden kan hier op onze site
De kosten van een warmtescan zijn €50,-. Daarvoor krijg je een scan, gesprek en een rapportje.

Let op: vol = vol. We nemen vanaf half januari contact op om een afspraak te maken.