Aanleg zonnecentrale gestart!

De eerste zonnepanelen op het dak van Aad de Groot

Vanmorgen is een start gemaakt met de aanleg van de zonnestroominstallatie op het dak van Aad de Wit. 

De eerste zonnepanelen op het dak van Aad de Wit

Een enorme kraan van Winder, op de foto staat ‘ie bij Beentjes Groentebroers die meedoen met het project Verduurzaming Castricummerwerf, heeft alle panelen, installatiemateriaal en ballast naar boven getild.

Eturn heeft zelf een fraaie steiger geplaatst waardoor iedereen buitenom het gebouw het dak op kan. In de gang, aan de zuidzijde van het pand, waar de steiger staat, wordt de oude fietsenstalling gesloopt en de omvormers aan de wand opgehangen. Van daaruit gaat de stroomleiding naar binnen en over het systeemplafond van het begane grond kantoor naar de meterkast. De nieuw gebouwde meterkast staat in het kantoor beneden.

Otto ten Zeldam is bezig de oude airco’s te verwijderen. Ook moeten nog een drietal pijpjes van het dak af. Loodgieter Glorie zal gevraagd worden dit morgenochtend te doen.

De projectleider hoopt al deze week klaar te kunnen zijn. 

Wil je aanhaken aan het project en voor 70 euro een zonnecertificaat van 100 kWh per stuk kopen? Helaas is dit project al volgetekend, maar we zijn al bezig met de voorbereiding van nieuwe zonnecentrales. Dus hou de site in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van wat CALorie je kan bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.